Aş Çorbası
500 gr yeşil mercimek
150 gr kesme makarna (ev yapımı, erişte)
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 lt su
1,5 çorba kaşığı tuz
Sosu İçin :
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
hazırlanışı
Yeşil mercimeği yıkayıp haşlayın ve suyunu süzün.
Tencereye önce yağı, salçayı ve tuzu koyup, üzerine su ekleyin.
Biraz kaynadıktan sonra mercimeği ilave edin.
15 dakika kaynadıktan sonra da makarnayı ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine pul biber ve reyhanı ekleyin. Sıcak çorbanın üzerine döküp servis yapın.
Alıntı