Asansördeki Sağlık Riski

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Asansördeki Sağlık Riski

attachment.php

Bilim adamları bir asansörün düğmelerinin halka açık bir tuvaletin klozetinden 40 kat daha kirli olduğunu tespit etti.

Araştırma hotel, restoran, banka, ofis ve hava limanlarındaki 313 asansörün düğme bölümünde yapıldı. Bu bölümlerin tamamında farklı bakterilere rastlandı.

Buna göre asansör düğmeleri e.coli bakterisi gibi sağlık açısından zararlı bakteriler içeriyor.

Arizona Üniversitesi öğretim üyesi Nicholas Moon,Sık kullanılan asansör düğmelerinin sağlık açısından tehlikeleri önemsenmeyen bir yer alduğunu belirtti. Asansörlerin çok sık temizlenmesinin bile bakteri üremesini engelleyemeyeceğini kaydeden Moon, insanların asansör kullanımı sonrası mutlaka ellerini yıkaması gerektiğini kaydetti.

Daha önce yapılan çalışmalarda da, bilgisayar klavyesinin tuvalet klozetinden 400 kez daha çok bakteri bulundurduğuna dikkat çekilmişti.

Alintidir.

Ekli dosyalar

• asansor.jpg
    asansor.jpg
    14,1 KB · Görüntüleme: 50

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
şimdi aklıma geldi orta okulda bi fen bilgisi öğretmenimiz vardı kadın kapıyı filan peçeteyle açıp kapatırdı ne dalga geçerdik ya arkasından taklidini yapardık hep:)) bu kadar kafayı takmamak lazım:)

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
şimdi aklıma geldi orta okulda bi fen bilgisi öğretmenimiz vardı kadın kapıyı filan peçeteyle açıp kapatırdı ne dalga geçerdik ya arkasından taklidini yapardık hep:)) bu kadar kafayı takmamak lazım:)

Bende kolumla açar kaparım :sok Acaip hastayım ben bu konuda ya :bayil:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Canım eski şirkette kasa bendeydi:) Düşünsene sabahtan akşama kadar para :bayil:

Artık hem kolonya hem de anti jellerden kullanıyordum:ates:

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Bu konuda bende dikkatliyim, paraya dokunayim disardan geleyim hemen ellerimi yikarim. Bazen tuvaletten cikan kadinlar ellerini bile yikamiyor. :sok

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Bizim is yerinde vardi birtane kadin, igreniyordum resmen kadindan. Birde dikis dikiyorduk onun elindende gecti mi acaba diye kendi kendimi yiyordum. :iyyyy:

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Rica ederim canim. :hhhhhh:

Evet Findigim maalesef her yer mikrop yuvasi atik. :sim3:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar