Aşk mı? Mantık mı?

hale

Üye
Tepki
36
Aşıksın ama ailen kültür farkı var ya o ya biz diyor ne yaparsın?Aşkın mı yoksa mantık olarak kültür farkı var deyip ailenin dediği mi?Ne yaparsınız arkadaşlar merak ediyorum açıkçası:gitme:

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
benımı anlatıyosun acaba :D
esıme cok kultur farkı var aramızda malesef evlılıkte catır catır yasıyosun bu sıkıntıyı
ama yıende sevıyorum evlendım

OP
H

hale

Üye
Tepki
36
benımı anlatıyosun acaba :D
esıme cok kultur farkı var aramızda malesef evlılıkte catır catır yasıyosun bu sıkıntıyı
ama yıende sevıyorum evlendım

ciddimi arkadaşım bana biraz daha anlatsana kültür farkı derken farklı bölgelermi doğu batı gibi yoksa zenginlik fakirlik gibimi açsana biraz daha tecrüben var nede olsa

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
vala benimkilerde karşı çıktı yapamazsınız dediler çevre farklı yaşam şekli farklı ikmizde aynı memleketteniz ama insanların yaşam şekli yinede çok frklı olabiliyor ben yine de evlendim sorunlar tabiki oluyor ama anlayışlı olunursa aşılabiliyor

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
ya bizde bi fark yok ama olsaydı bile büyük ihtimal aşkk derdim....

sonuçta o insanla ben beraber olacağım ailem değil, ben ve karşımdaki kişi evet dedikten sonra kültür farkı markı vız gelir... :dil: karşılıklı anlayış ve hoşgörüyle beraber her sorunun üstesinden gelinir bence... :hhhhhh:

OP
H

hale

Üye
Tepki
36
sağolun kızlar bende öyle düşünüyorum ama büyüklere danıştığım zaman aşk 3 ay sonra biter daha sonra anlaşamazsınız diyolar kafam karışıyodu.ama sizin fikirlerinizi alınca en azından böyle düşünenin yanlız ben olmadığımı anladım .:utangac:

nazoeren

Daimi Üye
Tepki
2.261
biz de çok farklı görüşlü ailelerde yetiştik canım.arayı bulduk,dengeyi kurduk...şu an bi problem yok çok şükür..çevrenin lafına bakma...ha ne olur,kendinden taviz vermen gerekebilir,karşındaki de aynını yaparsa ki sadece sen değil,karşındaki de gerekince kendinden bazı şeyler feda ederse,hallolur.

OP
H

hale

Üye
Tepki
36
biz de çok farklı görüşlü ailelerde yetiştik canım.arayı bulduk,dengeyi kurduk...şu an bi problem yok çok şükür..çevrenin lafına bakma...ha ne olur,kendinden taviz vermen gerekebilir,karşındaki de aynını yaparsa ki sadece sen değil,karşındaki de gerekince kendinden bazı şeyler feda ederse,hallolur.

anladım canım.farklı aileler derken dini yöndenmi farklıydı yoksa ekonomik yöndenmi farklıydı.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
anlaşılan hale ailenin onaylamadığı bi aşkın içindesin yaşın kaç sana bu konudaki en büyük tavsiyem şu aileni ikna etmeden evlenme yani onları arkana alma illa olacak de ama kaçıp gitme sonra çok pişman olursun

OP
H

hale

Üye
Tepki
36
anlaşılan hale ailenin onaylamadığı bi aşkın içindesin yaşın kaç sana bu konudaki en büyük tavsiyem şu aileni ikna etmeden evlenme yani onları arkana alma illa olacak de ama kaçıp gitme sonra çok pişman olursun

sağol canım benim .ben 25 yaşındayım .zaten ailemi ikna etmeden kaçmayı düşünmüyorum beni endişelendiren evlendikten sonra çok problem çıkarmı.yoksa evleninceye kadar olan zamanı zorda olsa bişekilde aşıcaz

be_reN

Daimi Üye
Tepki
1.856
bence mantık derken sadece kultur olarak sınırlandırılmaması gereklı oldugunu dusunuyorum maddı manevı olarak her acıdan dusunulmelı ısın ıcıne mantık mı ask mı denıldıgınde :eek: evet bende severek hatta kor kutuk asık olarak evlendım ama su ankı aklım olsaydı kesınlıkle mantıgımı kullanırdım . evlılıkte mantık sart dıyenlerdenım ben de artık :eek: kuru kuru sevgı ne tabaga konup yenıyo ne de yalnızca tek basına mutlu edıyo hersey konusulup ıyıce dusunulmelı en cok da mantıken :eek:kaldı kı aıleler varsa ısın ucunda daha bı dusunmek gerek :dusun:

ozlemce

Daimi Üye
Tepki
258
benim ailem de karsi cikti, olmaz o bölgenin insaniyla yapamzasin dediler, arada cok fark var dediler ama su an 13 senelik evliyiz ve asla bu konularla ilgili bir problem yasamadik ve ailem bile o zaman söylediklerinden bin pisman; her zaman sunu derim karsilikli sevgi, saygi ve anlayis!!!

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Karşılıklı tavizler verebileceğinizi düşünüyorsanız olabilir belki , kısmetse..
Bence kültür farkı evlilikte büyük sorunlara yol açıyor , başa çıkabilmek zor , her yiğidin harcı değil..
Evliliğe adapte olmak , tanımadığınız insanlarla aynı sofrayı paylaşmak , onlara uyum sağlamak zaten zorken kültür farkı da işin içine girince bu zorluk iki misli artıyor..
Sen ve sevdiğin insanın iyi niyetli olması yetmiyor , ailelerinizin de iyi niyetli olması gerekiyor..
Ben yaşadığım deneyimlere bakarak bu konuda mantığı seçerdim ..

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
bende kesinlikle mantık diyorum evlenirken ailenin fikri çok dikkate alınmalı anne babalar evlatları için en iyisini düşünürler ve isterler çok iyi düşün bence

iC3

Aktif Üye
Tepki
83
Ben aşkın olduğu yerde mantığın dolaştığını pek görmedim...

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.931
Aşıksın ama ailen kültür farkı var ya o ya biz diyor ne yaparsın?Aşkın mı yoksa mantık olarak kültür farkı var deyip ailenin dediği mi?Ne yaparsınız arkadaşlar merak ediyorum açıkçası:gitme:

Kültür farkı olur o olmasa başka fark olur hiçbirşey dört dörtlük değildir ki :eek:fff: seçim yapmak gibi bir zorlamayı da kabul edemem iki taraftan da vazgeçilemiyorsa mantığı her an devrede biri olarak ortamı dengelemeye çalışırım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar