Aşk pastası(4 kişilik)
Hazırlık süresi : 20 dakika
Pişirme süresi : 25 – 30 dakika
Malzemeler:
8 adet milföy
300 gr çilek
Kreması için:
250 gr süt
20 gr un
16 gr nişasta
2 yumurta sarısı
500 gr şeker
40 gr tereyağı
Vanilya
Süslemesi için: 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 adet çilek, kırmızı orman meyveleri Hazırlanışı: Milföyleri 4’er adet olmak üzere 2 gruba ayırın ve bir merdane yardımı ile 25 X 25 cm ebatlarında inceltin. Her iki hamuru kalıp ya da kartondan çıkaracağınız bir şablon yardımıyla kalp şeklinde kesin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalp şeklinde kestiğiniz milföyleri kağıtların üzerine alın ve kabarmalarını engellemek için bir çatal yardımı ile delin. 175 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 20-25 dakika pişirin.
Kremasını hazırlamak için:Sütü kaynamaya bırakın. Yumurta, şeker ve vaniklyayı ayrı bir kapta karıştırın. Un ve nişastayı ilave edip tekrar karıştırın. Süte yumurtalı karışımı azar azar ilave ederek bir taraftan bir çırpma teli yardımı ile karıştırarak yedirin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Krema soğuyunca tereyağını ilave edip mikser yardımıyla çırpın.
Kremanın yarısını bir milföy katmanının üzerine yayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin ve kremanın üzerine tekar krema dökün. Çileklerin üzerine tekrar krema dökün. Diğer milföy katmanını da üzerine koyarak elinizle hafifçe bastırın. Pastanızı pudra şekeri çilek ve kırmızı orman meyveleri ile süsleyin; buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Alıntı
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırlık süresi : 20 dakika
Pişirme süresi : 25 – 30 dakika
Malzemeler:
8 adet milföy
300 gr çilek
Kreması için:
250 gr süt
20 gr un
16 gr nişasta
2 yumurta sarısı
500 gr şeker
40 gr tereyağı
Vanilya
Süslemesi için: 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 adet çilek, kırmızı orman meyveleri Hazırlanışı: Milföyleri 4’er adet olmak üzere 2 gruba ayırın ve bir merdane yardımı ile 25 X 25 cm ebatlarında inceltin. Her iki hamuru kalıp ya da kartondan çıkaracağınız bir şablon yardımıyla kalp şeklinde kesin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalp şeklinde kestiğiniz milföyleri kağıtların üzerine alın ve kabarmalarını engellemek için bir çatal yardımı ile delin. 175 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 20-25 dakika pişirin.
Kremasını hazırlamak için:Sütü kaynamaya bırakın. Yumurta, şeker ve vaniklyayı ayrı bir kapta karıştırın. Un ve nişastayı ilave edip tekrar karıştırın. Süte yumurtalı karışımı azar azar ilave ederek bir taraftan bir çırpma teli yardımı ile karıştırarak yedirin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Krema soğuyunca tereyağını ilave edip mikser yardımıyla çırpın.
Kremanın yarısını bir milföy katmanının üzerine yayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin ve kremanın üzerine tekar krema dökün. Çileklerin üzerine tekrar krema dökün. Diğer milföy katmanını da üzerine koyarak elinizle hafifçe bastırın. Pastanızı pudra şekeri çilek ve kırmızı orman meyveleri ile süsleyin; buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Alıntı