Aşkı Memnu'yu derhal durdurun! Mahkemeye şok başvuru!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.274
i.php

Konya'da üniversite öğrencisi Aşk-ı Memnu dizisi 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' programı ve RTÜK hakkında suç duyurusunda bulundu

Öğrenci her iki programın da Türk aile yapısını olumsuz etkilediğini RTÜK'ün de buna göz yumduğunu iddia ederek Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyet dilekçesi verdi.
Halid Ziya Uşaklıgil'in Aşk-ı Memnu isimli eserinden televizyona uyarlanan aynı isimli dizi ile Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' isimli komedi programı mahkemelik oldu. Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi harita ve Kadastro Mühendisliği öğrencisi İsmail Sezer her iki programın Türk örf ve adetlerini olumsuz etkilediği iddiasıyla şikâyetçi oldu. İsmail Sezer ayrıca RTÜK'ün de üzerine düşen görevi yapmadığını ileri sürerek suç işlediği ifade etti. İsmail Sezer şikâyet dilekçesi ile ilgili olarak "Aşk-ı Memnu isimli dizi ve Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' isimli komedi programı Anayasa'da yer alan 'ailenin korunması' hükmüne aykırıdır. Her iki program da aile yapısı milli kültür insan onuru ve temel insan haklarına aykırıdır. Yine adı geçen programlarda müstehcenlik söz konusudur. Hem Aşkı Memnu dizisinin senaristi televizyon kanalı sorumluları hakkında şikâyette bulundum. Ayrıca RTÜK başkanı ve üyeleri ile ilgili de görevi kötüye kullanmak ve ihmalden dava açılmasını talep ettim." dedi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesi gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi

CLeOpaTRa

Daimi Üye
Tepki
459
kesinlikle katılıyorum.. çünkü her iki programıda eşimle şöyle oturup izleyemiyorum her an nerden ne çıkacağı belli olmuyor :cak:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Şunun şurasında ne kaldı ya :kizdim: Kaldırmasınlar :kizdim:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
:):)

Ben bir ara Veda Fragmanını izlerken, herhalde sinemada olacak demiştim:) Hani bizi üzmemek adına sinemada yaparlar belki kaldırılırsa :cokkomik:

CLeOpaTRa

Daimi Üye
Tepki
459
aynennn dün akşam bende qörünce öle sandım
ama ilerde sinema yapabilirler bence çünkü çok tuttu aşk-ı memnu

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Olabilir vallahi. Yeterki paradan haber ver -ayse

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
şimdimi gelmiş aklına..dizide müstehcen bişey kalmadıki..bitti onlar..gereksiz bişey kaldırmasınlar artık yani dizi bitio zaten..çgh de ise müstehcen bişey olduğunu sanmıyorum ben abartıyorlar bence..

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Aynen Gülbincim ben de ona şaşırdım.

ÇGH'nin neresi müstehcen, yani gidip Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi'ne bakmıyorlarda :kizdim:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
çok saçma aten kalmış üç bölüm madem öyle yeni mi aklı başına gelmiş çgh de de öyle abartılacak bişey yok bence gayet kaliteli bi yapım ona kalana kadar neler var ekrandan kalkması gereken

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar