aşkın böylesi...

sementha

Daimi Üye
Tepki
3.398
mahkeme salonunda... 70 yaşlarında bir çift. boşanmak için başvurmuşar...
herkes şaşkın
ve hakim tok sesiyle yaşlı kadına sorar: '' bu yaşdan sonra neden boşanmak istiyorsunuZ'' kadın cevaplar:
Eladım yetti gari bu adamdan çektiğim bir gün yüzü görmedim yıllarca, bana hiç yardım etmiyo, hiçbir işimi kolaylaştırmıyor. En son ki olay bardağı taşırdı'' herkes merakla bekliyor. yaşlı kadın soluklandıktan sonra başlıyor anlatmaya : bizim çocuğumuz olmadı hakim bey. yıllar önce bu adamın bana çalıştığı bahçdeden getirmiş olduğu sedef çiçeğini büyütürüm, çiçekleri çocuğum bilirim,bakımıda biraz zahmetli hergece uyanıp o içekleri sularım fakat dün gece uyanamadım.
Bu adamda beni uyandırmadı, o uyansada çiçeklerei bir kerecik sulasa ne olur, herşeyi benden bekliyor, yetti gari''
Söz sırası yaşlı adamdaydı
herkes merakla adamın cevabını bekliyor. adam başladı sitemli sitemli anlatmaya
Evliliğimizin ilk yılarıydı hakimim
bizim hanım hastalandı doktora gittik
Boynu ağrıyordu. Doktor uzun süre yatmasın ağrısı artar kireçlenme olur. her gece uyansın uykusundan biraz dolaşsın, dedi.
Dinlemedi bizimki doktoru.
O sıralarda ona hediye ettiğim bu çiçekler kurumaya başladı. ona adak adattırdım, kurumazsa eğer gece uyabıp onları sularmısın diye..
Duamız kabül oldu
Bizim hanım her gece uyanıp o çiçekleri sulayıptekrar uyudu
Bu böyle yıllarca sürdü,
BİLMEDİĞİ BİR ŞEY VAR HAKİMİM BİLİRSİNİZ SEDEF ÇİÇEĞİ SUYU FAZLA SEVMEZ.
o çiçekleri sulayıp uyuduktan sonra ben uyanıp osuları tekrar boşaltırdım, çiçekler ölmesin diye.
Hani doktorun sözünü dinlememişti ya bende bu metodu uyguladım onunsıhhati için..
her gece o çiçekleri sulayınca bende uyanıp onu gizli gizli seyrettim
tıpkı yavrusu gibi severdi o çiçekleri
Lakin geçen gece uyanamamışım yaşlılık işte, oda uyanamamış
SORARIM SİZE BEN ŞİMDİ ÇİÇEKLEREMİ ÜZÜLEYİM YOKSA
HANIMIN BOYNU TEKRAR AĞRI YAPACAK HASTALANACAK MI DİYE TELAŞLANAYIM???
O anda herkes sustu
Yaşlı kadın göz yaşlarına hakim olamayordu artık................
alıntıdır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar