Aşure

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.403
Puan
113
AŞURE

Malzemeler:
-Yarım su bardağı pirinç,
-1 paket buğday,
-2,5 su bardağı şeker,
-1 su bardağı nohut,
-1 su bardağı kurufasulye,
-Yarım su bardağı kuru üzüm,
-7 adet kuru incir,
-150 gr. kuru kayısı,
-1 çay bardağı süt,
-Yarım çay bardağı gül suyu,
-1 tutam tuz.
SÜSLEMEK İÇİN:
-1 çorba kaşığı tarçın,
-1 çorba kaşığı antep fıstığı, ceviz içi,
-Kuru üzüm, badem ve kuş

Yapılışı:

Buğdayı yıkayıp üzerine iki parmak geçecek kadar su geceden ıslatın.Sabah suyunu süzüp üzerine dört parmak geçecek kadar su ekledikten sonra 15 dk. kadar kaynatın.Kaynadıktan sonra iki su bardağı ılık suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.Fasulye,nohut ve pirinçleri ayrı ayrı kaplarda haşlayın.Kuş üzümünü,kayısıyı ve inciri suda beklettikten sonra küçük küçük doğrayın.Haşlamış olduğunuz tüm malzemeyi buğdayın içine karıştırın ve pişirin.Kaynayınca şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin.son olarak sütü ve gül suyunu koyup tencerenin altını kapatın.Aşureyi kaselere koyup soğumaya bırakın..Üzerine ceviz,fındık,badem,antep fıstığı ,kuş üzümü ve tarçın serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
asure.JPG
 

yeşil

Daimi Üye
Katılım
10 Ekim 2008
Mesajlar
1.366
Tepki
903
Puan
113
Konum
ıstanbul
şahmaran arkadaşım nekadar güzeller şimdi o kaselerın hepsını yerdım ama bende yapacam en kısa zamanda güzel paylaşım
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Dün yapabildim sonunda..
Komşulara dağıttım kaç puan verdiler acaba..Ama eşim beğendi.Kolay kolay beğenmez o beğendiyse tamamdır.
Bu arada burdaki tariften oldukça yararlandım Çok işime yaradı. Teşekkürler.
Şimdi bir kase de hanımefendi arkadaşlarıma gönderiyorum..:)
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.403
Puan
113
Dün yapabildim sonunda..
Komşulara dağıttım kaç puan verdiler acaba..Ama eşim beğendi.Kolay kolay beğenmez o beğendiyse tamamdır.
Bu arada burdaki tariften oldukça yararlandım Çok işime yaradı. Teşekkürler.
Şimdi bir kase de hanımefendi arkadaşlarıma gönderiyorum..:)

Puanmı istedin şekerim,madem yaptın neden resimleyip siteye eklemedin..
ben görmeden tatmadan puan veremem şekerim-hmm
ama şuna eminimki harika olmuştur kesin:eek:
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Puanmı istedin şekerim,madem yaptın neden resimleyip siteye eklemedin..
ben görmeden tatmadan puan veremem şekerim-hmm
ama şuna eminimki harika olmuştur kesin:eek:

Resim çekmek hiç aklıma gelmedi be şahmaranım.Hesini dağıttım.Bir kase kaldı onu da eşim hüpletti.
Sen de haklısın görmeden puan verilirmi :cak:
Bidahaki sefere resimlerim daha kaç aşure mevsimi burdayım kim bilir :)
 

ece

Daimi Üye
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
474
Tepki
367
Puan
63
Konum
FRANSA
Ay bende cok severim yapacagim
Tarifi budur oh hic tek basima yapmamistim umarim becerebilirim
Ah ah nasil canim istedi bir bilsen bizde seker koyulmazdi icine has pekmezle yapilir tadinada doyulmaz
Ama ben burada pekmez bulamiyorum yinede bir deneyecem olculere gore
Ellerine sagli, cok sik ve lezzetli gozukuyor
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Harika gözüküyor. Teşekkürler canımcım :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst