Aşureli kek
3 yumurta
2 su bardağı pudra şeker 125 gr tereyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı fasulye
5 kuru kayısı
5 kuru incir
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım su bardağı kuru üzüm
2.5 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
10 Kişilik
Derin bir kapta yumurtalarla pudra şekeri mikserle çırpın. Yoğurt ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip karıştırın. Elediğiniz unu, mısır ununu, vanilyayı, tarçını ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın. Haşlanmış nohut, fasulye, dolmalık fıstık, küp şeklinde doğranmış kuru kayısı ve kuru incirleri, ince çekilmiş ceviz içi, zencefil, fındık, ıslatılmış kuru üzüm ve kuş üzümünü ilave edip iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcı, yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın, içindeki malzemelerden üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 185 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Alıntıdır...
Alternatif Aşureli Kek
https://www.hanimefendi.com/kekler-pastalar/19954-asureli-kek.html