incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
AVAKADO VE FAYDALARI
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kabızlıga karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler dolayısıyla Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır.
Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Dolayısıyla yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar.
İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir. Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ ****bolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yillar once Avakado hakkinda hic bir bilgim yoktu , alisveris merkezinde gordum merak edip aldim.
Soyup lezzetine baktim, bizim damak zevkimize hic uygun degildi)
Blanderla muz’lu sut yaparim, ayni islemi avakado’da denedim, sonuc mukemmel otesiydi. Harika bir lezzete donusmus o gun bu gun’dur yaparim severek tuketiyoruz,
Tarif Tamamen bana aittir;OZGULUNTARİFİ) Hani derlerya adi ustunde diye)))
Googleden arastirmalarim sonucunda vucuda cok yaralarinin oldugunu ogrendim ve sizlerle paylasmak istedim. Deneminizi oneriyorum.
Malzemeler;
- 2 tane avakado (olgunlasmis)
- 3 su bardagi sut
- 1 cay fincani seker
- Avakado’larin dis kabuklari cok ince soyulur.
- İkiye kesilip cekirdegi cikartilir.
- Blander’in icine avakado,seker sut konur
- Boza kivam alana kadar karistirarak ezilir.
- Karisim bardaklara konup tuketilir.
NOT;Avakadolarin mutlaka olgunlasmis olmasi gerekiyor;Olgun avakado yumusak ve koyu yesil olur.
ALINTI