
Ayçöreği
2 adet yumurta (1'nin sarısı dışına)
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
100 gr oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı instant maya
Alabildiğine un
İçi için :
Artan kurabiye,bisküvi,kek … (~10 dilim kek)
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ufak doğranmış kuru meyveler
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
Üzerine:yumurta sarısı
fındık ya da ceviz kırığı
YAPILIŞI:
Hamurun malzemelerini bir kaba koyup, yoğurun.
İç malzemenizi hazırlayana dek hamurunuzu buzdolabında dinlendirin.
Bu arada keki ve bisküvileri rondadan geçirin.
Diğer iç malzemelerini ve yarım su bardağı kadar ılık sütü ilave edip, hafif ele yapışan bir harç elde edin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, oval olarak açın.
Hazırladığınız harcı uzunlamasına hamurun içine koyun.
Hamuru rulo olarak sarıp, ay şekli verin.
Çöreğinizin üzerine yumurta sarısı sürüp, fındık ya da ceviz kırığı serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Alıntıdır...