Ayvalı Kereviz Salatası

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.551
Puan
113
Konum
Kocaeli
ayvali-kereviz-salatasi-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

2 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy ayva
1 adet orta boy limon suyu
30 gram kök zencefil
3 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gram dövülmüş ceviz içi
500 gram süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

KAÇ KİŞİLİK?
8 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
-

Püf noktası:

Salata malzemelerini yoğurdun içinde kaybolmaması için her seferde yoğurdu iki kaşık ekleyip salatayı karıştırmakta yarar var. Kereviz ve ayvanın büyüklüğüne göre yukarıda verilen yoğurt ölçüsünden bir-iki kaşık eksik kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu nedenle yoğurdun hepsini bir defada eklemeyin.

NASIL YAPILIR?

Kabuğunu soyduğunuz kök zencefili, yayvan bir salata kasesi içine rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Üzerine taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.

Kabuğunu soyduğunuz orta boy ayva ve kerevizi rendenin büyük tarafıyla zencefil-limon suyu karışımının üzerine rendeleyin ve karıştırın.

Sarımsakları tuzla birlikte havanda dövün. Dövülmüş ceviz içi, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.

Son olarak süzme yoğurdu kaşık kaşık ekleyip salatayı koyu kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın.

Toz kırmızı biber veya tercih ettiğiniz başka bir baharatla süsleyerek servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst