Yıllar önce mücveri yağda kızardığı için sevmediğimi fark edip krep gibi pişirmeye başlamıştım ve sonuçtan da memnun kalmıştım. Sizler de yağlı versiyonunu sevmiyorsanız bu tarifteki gibi az yağla pişirerek deneyebilirsiniz
Az Yağlı Mücver
2 adet kalın rendelenmiş yeşil kabak
1 adet soğan
3 yemek kaşığı (tepeleme) un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
İsteğe bağlı olarak dereotu ve taze soğan da olabilir
Yapılışı
Tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Kabağın sulanmaması için fazla bekletmeden 1 yemek kaşığı yağla kızdırılmış teflon tavaya 1'er yemek kaşığı koyup hafif yaydırın. Krep yapar gibi arkalı önlü kızartıp servis yapın.
Servis notu : Sarımsaklı yoğurt veya domates sosuyla servis yapabilirsiniz
Son düzenleme: