Az Yağlı Pişirmenin Püf Noktaları

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Az Yağlı Pişirmenin Püf Noktaları

Az yağlı et suyu sosu (gravy sosu) için, ayırıcı (mutfak eşyaları satan bir mağazalarda bulabilirsiniz) kullanın. Et suyu sosunu soğumaya bırakın ki, yağı üste çıksın. Geriye kalan lezzetli sıvıyı yemeğe dökün.
Çikolata parçacıkları gibi bol kalorili malzemeleri, belirtilen miktarın yarısı kadar kullanın; ama bunların en küçük boy olanlarını alın; ya da kendiniz çok küçük olacak şekilde doğrayın ki eşit olarak dağılabilsinler.
Bir konserve kutusu kadar çorbayı buzlukta 10 dakika bekleterek, içindeki yağın tamamına yakınını tepesinden bir kaşık yardımıyla alabilirsiniz.
Bir dahaki sefere pilav yaparken, çeşnilendirmek için bir sürü kalori ekleyeceğinize, et suyunda pişirin.
Sebzeleri haşlarken, suyuna bir tutam taze ya da kuru biberiye ekleyin. Bu, sebzelerinizi yağ koymadan ve kalori eklemeden çeşnilendirir.
Üç büyük yağ tuzağı: Salata sosu, margarin ve peynir. Bunların az yağlı olanlarını kullanmaya gayret edin.
Az yağlı mayonez, ya da hardal ve az miktarda zeytinyağı kullanarak tonbalıklı sandviçlerdeki doymuş yağ oranını azaltın.
Kapari, zeytin ve turşuyla, yağ koymadan da tonbalıklı sandviçe lezzet katabilirsiniz.
Biber, taze soğan, sarımsak ve kuru soğan tad alma duyunuzu tatmin eder ve daha az yersiniz.


alıntıdır
 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
ben yemek yaptıgımda soganı mıkserden gecırıyorum onu tavaya koyup sebzryı koyuyorum yagsız yemek oluyo:)
makarnada haslayıp ustune domates rendesı sosu yapıyorum yagsız yemek yemıs oluyorum:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst