N
nuran34
Misafir
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Bir diğer adı ile midye poğaça.
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yaşmaya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (beyazları içine sarıları dışına)
Aldığı kadar un
İçine
Beyaz peynir
Araya sürmek için
4 yemek kaşığı tereyağı
Maya ılık suda eritilir. Süt, yumurta beyazları, sıvıyağ, şeker, tuz ve aldığı kadar un ile birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur 5 veya 6 bezeye ayrılır. Bezeler yarım saat dinlendirilir. Dinlenen bezeler az miktarda un ile birlikte açabildiğimiz kadar açılır. (yaklaşık 60-70 cm) Büyükçe bir tepsiniz üstüne serilir. Araya eritilmiş tereyağından sürülür. Diğer bezelerde açılıp üst üste araya tereyağından sürülerek koyulur. Yanlardan 2 cm kadar içe doğru kıvrılır. Sıkıca rulo şeklinde sarılır. Ortalardan yanlara doğru elimizle çekiştirilir. Folyoya sarılıp buzluğa konur. Yarım saat bekletilir. Buzluktan çıkınca bir parmak eninde kesilir. (20-24 dilim çıkıyor ben yaptığımda)kesilen parçalar elimizle genişletilerek arkası çevrilir. Çevirdiğimiz yüze iç harç koyulur, kapatılır. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizilir. 1 saat tepside dinlendirilir. Sonra üstüne yumurta sarısı sürülerek soğuk ya da az ısınmış fırına 170 dereceye verilir. Üstü nar gibi kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.