Badem Börek Tarifi

N

nuran34

Misafir


Bir diğer adı ile midye poğaça.



1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yaşmaya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (beyazları içine sarıları dışına)
Aldığı kadar un
İçine

Beyaz peynir
Araya sürmek için

4 yemek kaşığı tereyağı


Maya ılık suda eritilir. Süt, yumurta beyazları, sıvıyağ, şeker, tuz ve aldığı kadar un ile birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur 5 veya 6 bezeye ayrılır. Bezeler yarım saat dinlendirilir. Dinlenen bezeler az miktarda un ile birlikte açabildiğimiz kadar açılır. (yaklaşık 60-70 cm) Büyükçe bir tepsiniz üstüne serilir. Araya eritilmiş tereyağından sürülür. Diğer bezelerde açılıp üst üste araya tereyağından sürülerek koyulur. Yanlardan 2 cm kadar içe doğru kıvrılır. Sıkıca rulo şeklinde sarılır. Ortalardan yanlara doğru elimizle çekiştirilir. Folyoya sarılıp buzluğa konur. Yarım saat bekletilir. Buzluktan çıkınca bir parmak eninde kesilir. (20-24 dilim çıkıyor ben yaptığımda)kesilen parçalar elimizle genişletilerek arkası çevrilir. Çevirdiğimiz yüze iç harç koyulur, kapatılır. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizilir. 1 saat tepside dinlendirilir. Sonra üstüne yumurta sarısı sürülerek soğuk ya da az ısınmış fırına 170 dereceye verilir. Üstü nar gibi kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst