Badem Ezmesi Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,
  • 1 su bardağı toz badem
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 100 gram bütün badem
  • 40 gram eritilmiş çikolata
Hazırlanışı,
  1. Su ve şekeri orta ateşte bir tencereye alarak kaynamaya bırakın.
  2. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp üzerine limon suyunu ilave edin.
  3. Bir kaç damla soğuk su serpip 10-15 dakika soğumaya bırakın.
  4. Şekerli su ılıdıktan sonra tahta bir kaşıkla çırparak karıştırın.
  5. Karışım beyazlaşınca toz bademi ekleyin.
  6. Karışımınızın daha da katılaştığını göreceksiniz.
  7. Elde ettiğiniz hamuru küçük parçalar halinde kopartıp yassı bir şekil verin.
  8. Her bir badem topunun üzerine birer badem yerleştirin.
  9. Çikolatanızı eritin ve bademlerin üzerlerinde gezdirerek süsleyin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst