Bademli düğüm kurabiye

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
bademli+dugum+kurabiye2.jpg

BADEMLİ DÜĞÜM KURABİYE

Kullanilan Malzemeler:
Dis hamur icin:
2 su bardagi un
75 gr margarin
3 corba kasigi seker(orjinalinde seker yok ama ben ekledim)
bir tutam tuz
1 cay kasigi vanilya
1 cay bardagi su
2 cay kasigi portakal cicegi suyu (turkiyede varmi bilmiyorum,kullanilmasi

mecburi degil,sadece kokusu icin)

Ic malzemesi icin:
2,5 su bardagi badem tozu-unu
yarim su bardagindan biraz fazla toz seker
1 cay kasigi vanilya
1 tane yumurta
cok az gida boyasi (kullanmayanlar icin kakao daha iyi)
dilerseniz portakal kabugu rendesi(ben kullandim cok hos tad veriyor)


uzeri icin:
cok az sicak su ile karistirilmis bal

Tarifin hazirlanisi:
ilk olarak dis hamurunu yogurmak icin butun malzemeleri katip hamur yoguruyoruz, baya yoguruyoruzki ayni oyun hamuru kivaminda olcak sekilde, sonra hamuru 15-20 dk buzdolabinda dinlenmeye birakiyoruz.ic hamur icin yine butun malzemeleri katip iyice yoguruyoruz ne sert ne yumusak olmucak ,rahatca acabilcek sekildebuzdolabindan hamuru cikarip aciyoruz resimdeki gorulen kalinlikta,bunu 3 boy kalibin en buyuk ve en kucuguyle yarisi buyuk yarisi kucuk boy olcak sekilde kesiyoruz, hepsini kestikten sonraic hamuruda normal hamurdan biraz daha kalin olcak sekilde acip orta boy kalipla yuvarlaklar kesiyoruz resimlerdede goruldugu gibi buyuk boy hamurun uzerine is renkli hamuru koyup en uzerine yine kucuk boy dis hamurdan koyup, bunun uzerini capraz sekilde bicakla ciziyoruz is renkli hamurun kenarlarindan kalanla uzun yuvarlak yapip en uzerine uzunca yerlestirip ,iki kenarlarini uste yapistiriyoruz (sekilde goruldugu gibi) yine kenarlardan kalan hamurla kucucuk yuvarlak pasca kesip birbirine yaristirdigimiz yerin uzerine koyup ,uzerine renkli hamurdan nokta seklinde uzerine koyup tepsinin altina yagli kagit hepsini uzerine dizip, onceden isitilmis firinda 15-20 dk kadar bekletiyoruz, kurabiyelerin rengi degismeden cikariyoruz ve sogumaya birakiyoruz.en son uzeri icin balin uzerine cok az sicak su damlatip surulcek kivama geldikten sonra kurabiyelerin uzerine surup, kagit kaliplara koyup servis yapiyoruz.

bademli+dugum+kurabiye.jpg


bademli+dugum+kurabiyeee.jpg


Kaynak :100de100marifet
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Zahmetli mi bilmem ama ben denemeye teşebbüs edebilirim aklımı çeldi :D
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
Zahmetli olduğu kadarda görüntüsü süper :cikolata::cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst