Bademli helva
Bademli helva malzemeleri
1.5 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı sıcak süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı badem
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için
File badem
Bademli helva hazırlanışı
Toz şekeri süte ilave edip eritin. Pirinç ununu tereyağı ve margarin karışımına ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Bademleri ilave edip kavurmaya devam edin. Şekerli sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte pişirerek sütü iyice çekmesini sağlayın. Kıvama gelince ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıdan kaşıkla alıp şekil verin. üzerini file badem ile kaplayıp servis yapın.
lezzet
Bademli helva malzemeleri
1.5 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı sıcak süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı badem
2 su bardağı toz şeker
Üzeri için
File badem
Bademli helva hazırlanışı
Toz şekeri süte ilave edip eritin. Pirinç ununu tereyağı ve margarin karışımına ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Bademleri ilave edip kavurmaya devam edin. Şekerli sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte pişirerek sütü iyice çekmesini sağlayın. Kıvama gelince ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıdan kaşıkla alıp şekil verin. üzerini file badem ile kaplayıp servis yapın.
lezzet