Bademli kafes pilavı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mercangül

Aktif Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
86
Tepki
134
Puan
33
Konum
istanbul
bademli-kafes-plav.jpg






Pilavı için:

o 3 su b. pirinç
o 2 çorba k. dolmalık fıstık
o 2 çorba k. kuş üzümü
o 3 çorba k. badem
o 1 soğan
o 2 tavuk butu
o 2 çorba k. tereyağı
o sıvıyağ
o tavuk suyu
o tuz, karabiber
o yenibahar

Hamuru için:
o 1 yumurta
o 3 çorba k. yoğurt
o 3 çorba k. sıvıyağ
o tuz, alabildiği kadar un

Hazırlanışı :

Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak üzerine fıstıkları ilave edin. Fıstıklar sararınca üzerine soğanları ve pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip kavurun. Daha sona üzerine kuş üzümlerini, didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve baharatları ekleyin. En son sıcak et suyunu verip pişmeye bırakın. Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve açın. Hamurdan şeritler kesin. Kalıbınızı yağlayın.

Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin. Boşluklara bademler koyun. Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların üzerine boşaltın. Kenardan sarkan hamurları üzerine kapatıp 180 derecede pişirin. Ters çevirerek kalıptın çıkartın. Perde pilavı tadında nefis bir pilav.


ALINTI
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
yemek kıtabımdakı tarıf bır turlu cesaret edıp yapamadım sadece bademlı denemıstım -hmm paylasım ıcn tesekkurler cnm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst