incitanemtuana
Daimi Üye
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/394975_472625636109803_1276372300_n.jpg
BADEMLI KEK`IM
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi badem
aldigi kadar un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
üzeri icin file badem
Yapılışı
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı (yumurta ve süt).
Yumurta ve şeker rengi açılana kadar çırpılmalı.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Göz kararı un ve kabartma tozu eklenerek boza kıvamında bir harç elde edilir.
Bademler de eklenip karıştırılır.
Yağlanıp unlanmış kelepçeli kalıba harcın 4'te 3'ü boşaltılır.
Geri kalan harca kakao eklenip cok az da sütle karıştırılır ve kek kalıbının üstüne yayılır.
En üstüne de harcı kaplayacak şekilde bolca file badem serpilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında özellikle ilk yarım saat fırın kapağı açılmadan pişirilir.
Sonrasında kürdan testi yapılıp gerekirse pişirme süresi uzatılır.
Afiyet olsun.
NOT:" Ben bademleri soymadan ekledim. Çok çok nadir kabuğu soyuldu yerken ama bizi rahatsız etmedi, dileyen soyabilir kabuklarını. Bu arada şeker oranı epeyce hafif. Bizim damağımıza tam hitap etti ama şekerli sevenler biraz daha ekleyebilirler. "
BADEMLI KEK`IM
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi süt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi badem
aldigi kadar un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
üzeri icin file badem
Yapılışı
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı (yumurta ve süt).
Yumurta ve şeker rengi açılana kadar çırpılmalı.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Göz kararı un ve kabartma tozu eklenerek boza kıvamında bir harç elde edilir.
Bademler de eklenip karıştırılır.
Yağlanıp unlanmış kelepçeli kalıba harcın 4'te 3'ü boşaltılır.
Geri kalan harca kakao eklenip cok az da sütle karıştırılır ve kek kalıbının üstüne yayılır.
En üstüne de harcı kaplayacak şekilde bolca file badem serpilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında özellikle ilk yarım saat fırın kapağı açılmadan pişirilir.
Sonrasında kürdan testi yapılıp gerekirse pişirme süresi uzatılır.
Afiyet olsun.
NOT:" Ben bademleri soymadan ekledim. Çok çok nadir kabuğu soyuldu yerken ama bizi rahatsız etmedi, dileyen soyabilir kabuklarını. Bu arada şeker oranı epeyce hafif. Bizim damağımıza tam hitap etti ama şekerli sevenler biraz daha ekleyebilirler. "