Bademli Muhallebi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.918
Puan
113
Konum
İstanbul
91294b54af34b4af6c0e532.jpg


Bademli Muhallebi

Özel misafirlerinize özel bir tatlı: bademli muhallebi… Kolayca hazırlayıp istediğiniz şekli verin, bademli muhallebinin hafif tadıyla misafirlerinizin damak tadına hitap edin!

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

Yarım paket margarin (125 gram)

1 paket vanilya

1 çay bardağı file badem

Hazırlanışı,

File bademleri mutfak robotunda çekip un haline getirin.

Orta boy tencereye margarini alıp eritin ve kızdırın.

Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Tencereye süt, şeker ve badem ununu ilave edip iyice karıştırın.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.

Muhallebinin kıvamı koyulaştığında vanilyayı ilave edin.

Bir taşım kaynatıp ocaktan indirin.

Muhallebiyi mikserle yaklaşık 15 dakika çırpın.

İsterseniz küçük kâselere, isterseniz tart kalıplarına muhallebiyi pay edin.

Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra ters çevirip servis yapın.

Püf Noktası: Muhallebinin kalıptan kolayca çıkması için, kalıpları hafifçe ıslatın.

Afiyet olsun.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Keşkül gibi olur kanımca:) Keşküle bayılırım, bunu da denemk istiyorum. NK sayende şişmanlayacağım :kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst