N
nuran34
Misafir
:findikim:
HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz. Köpürene kadar çırptıktan sonra içine suyu döküyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı, unu ve toz bademi ilave ederek çırpma teliyle karıştırıyoruz. Yağlanmış yuvarlak pasta keki kalıbına karışımı boşaltıyoruz.
Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ilave ederek tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz.
Ocaktan alınca içine vanilya esansını döküyoruz ve karıştırıyoruz. Köpürtülmüş şantiden iki kaşığını soğumuş kremaya katıp karıştırıyoruz. Pişen kekimiz soğuyunca üç parçaya kesiyoruz ki pastamız üç katlı olabilsin. Keki pişirdiğimiz pasta çemberini yuvarlak servis tabağına koyuyoruz. Kestiğimiz kekin en alt katını çemberin içine yerleştiriyoruz. Hazırladığımız kremanın yarısını döküyoruz ve yayıyoruz. Şeftalileri soyuyoruz. Kremanın üzerine şeftali rendeliyoruz. İkinci kat keki de yerleştiriyoruz. Kalan kremayı üzerine döküp düzeltiyoruz. Tekrar şeftali rendesi serpiyoruz. Üçüncü kat keki de üzerine yerleştiriyoruz. Pastanın üzerine ve kenarlarına krem şanti sürüyoruz. Üzeri için ayırdığımız şeftalileri dilimleyerek pastanın üzerine diziyoruz. File badem serperek servis ediyoruz.
BADEMLİ ŞEFTALİLİ PASTA
1 su b. toz şeker
4 yumurta
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
yarım çay b. su
4 çorba k. un
2 çorba k. toz badem
KREMASI İÇİN:
2,5 su b. süt
2 çorba k. un
1 tatlı k. nişasta
vanilya esansı
1 çay b. toz şeker
ARA KATLARI İÇİN:
1 şeftali
ÜZERİ İÇİN:
1 pk. köpürtülmüş şanti
3 şeftali
file badem
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice çırpıyoruz. Köpürene kadar çırptıktan sonra içine suyu döküyoruz. Kabartma tozunu, vanilyayı, unu ve toz bademi ilave ederek çırpma teliyle karıştırıyoruz. Yağlanmış yuvarlak pasta keki kalıbına karışımı boşaltıyoruz.
Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında pişiriyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, toz şekeri ilave ederek tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz.
Ocaktan alınca içine vanilya esansını döküyoruz ve karıştırıyoruz. Köpürtülmüş şantiden iki kaşığını soğumuş kremaya katıp karıştırıyoruz. Pişen kekimiz soğuyunca üç parçaya kesiyoruz ki pastamız üç katlı olabilsin. Keki pişirdiğimiz pasta çemberini yuvarlak servis tabağına koyuyoruz. Kestiğimiz kekin en alt katını çemberin içine yerleştiriyoruz. Hazırladığımız kremanın yarısını döküyoruz ve yayıyoruz. Şeftalileri soyuyoruz. Kremanın üzerine şeftali rendeliyoruz. İkinci kat keki de yerleştiriyoruz. Kalan kremayı üzerine döküp düzeltiyoruz. Tekrar şeftali rendesi serpiyoruz. Üçüncü kat keki de üzerine yerleştiriyoruz. Pastanın üzerine ve kenarlarına krem şanti sürüyoruz. Üzeri için ayırdığımız şeftalileri dilimleyerek pastanın üzerine diziyoruz. File badem serperek servis ediyoruz.
BADEMLİ ŞEFTALİLİ PASTA
1 su b. toz şeker
4 yumurta
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
yarım çay b. su
4 çorba k. un
2 çorba k. toz badem
KREMASI İÇİN:
2,5 su b. süt
2 çorba k. un
1 tatlı k. nişasta
vanilya esansı
1 çay b. toz şeker
ARA KATLARI İÇİN:
1 şeftali
ÜZERİ İÇİN:
1 pk. köpürtülmüş şanti
3 şeftali
file badem