T
tugceyildiz
Misafir
Malzemeler
250 gr. Calrose Pirinç
100 gr. taze üzüm
250 gr. arpacık soğan
200 gr. Badem
500 gr. Tavukgöğsü
Tuz
Karabiber
Marul yaprakları
Sos için;
½ kg. süt
200 gr. Mantar
Tereyağı
Hazırlanışı
Amerikan pirincini haşlayıp bir kaba alın. Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Diğer tarafta arpacık soğanların da kabuğunu soyun. Tavuğu ızgara olarak hazırlayın.
Sos için: Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp içinde soğanı soteleyin. Mantarı ilave edip 2-3 dakika çevirin. Bu karışıma süt ve hazır kremayı ilave edin. Son olarak pirinç, badem, üzüm, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına yeşil marul yapraklarını dizin. Önceden hazırladığınız ızgara tavukları yerleştirin. Son olarak pirinçli mantarlı sosu ilave ederek sıcak servis yapın.
250 gr. Calrose Pirinç
100 gr. taze üzüm
250 gr. arpacık soğan
200 gr. Badem
500 gr. Tavukgöğsü
Tuz
Karabiber
Marul yaprakları
Sos için;
½ kg. süt
200 gr. Mantar
Tereyağı
Hazırlanışı
Amerikan pirincini haşlayıp bir kaba alın. Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Diğer tarafta arpacık soğanların da kabuğunu soyun. Tavuğu ızgara olarak hazırlayın.
Sos için: Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp içinde soğanı soteleyin. Mantarı ilave edip 2-3 dakika çevirin. Bu karışıma süt ve hazır kremayı ilave edin. Son olarak pirinç, badem, üzüm, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına yeşil marul yapraklarını dizin. Önceden hazırladığınız ızgara tavukları yerleştirin. Son olarak pirinçli mantarlı sosu ilave ederek sıcak servis yapın.