Baharatlı Karnabahar

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Baharatlı Karnabahar


Soğan dilimleri, limon suyu, limon kabuğu, maydanoz dalları, kekik, kişniş, kimyon, tuz ve karabiberi bir tencereye koyun. Üstünü 2 cm örtecek kadar su ekleyerek, tencereyi harlı ateşe oturtup , karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı orta sıcaklıkta yeniden bir taşım kaynatın. Kaynayınca yine ateşi kısıp, karışımı 10 dakika pişirin. Ateşi biraz açıp, yemeği orta sıcaklıkta yeniden bir taşım kaynatın. Kaynayınca karnabahar çiçeklerini koyup, ara sıra karıştırarak yumuşayıncaya (diriliklerini bütünüyle yitirmeden ) kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, karnabaharları, pişme suları içinde ılınıncaya kadar beklettikten sonra, delikli kaşıkla bir servis tabağına çıkarın. Üstlerine zeytinyağını sicim gibi akıtarak gezdirip, servis yapın.
4
kişilik

30 dakika

İspanya


Malzemeler

1 adet karnabahar
1 soğan
1/2 limon suyu
Limon kabuğu rendesi
8 dal maydanoz
1/4 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kişniş
1/4 tatlı kaşığı kimyon
1/4 tatlı kaşığı tuz
10 adet tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst