Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
çekiyor. Yüksek Topuklar’ın leziz bahçe kebabı tarifini herkese tavsiye ediyoruz.
Malzemeler,
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 500 gr bezelye
- 3 orta boy soğan
- 2 havuç
- 3 orta boy domates
- 2 taze soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
Püre için
- 1 kg patates
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeynir
- 15 gr tereyağı
- Tuz
Yapılışı,
- Zeytinyağını tencereye alıp küp küp kestiğiniz kuru soğanları kavurmaya başlayın.
- Etleri ve limon suyunu tencereye ilave edip, etler suyunu çekene kadar karıştırın.
- Küp küp doğranmış havuç, domates ve bir tatlı kaşığı salçayı bezelyelerle ekleyip birkaç kez daha karıştırdıktan sonra yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin. Et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Yemeğiniz piştikten sonra küçük küçük kesilmiş taze soğan, karabiber ve tuzu ilave edin.
- Yıkadığınız patatesleri kabukları ile haşlayın. Haşlandıktan sonra kabukları soyun.
- Patatesin üzerine yumurta, tuz, un, süt ve peyniri ilave edip ezin ve püre haline getirin.
- Hazırladığınız pürenin üçte birini bir fırın tepsisine yayın. Üzerine hazırladığınız et yemeğinizi ilave edin. Bezelyenin üzerine kalan püreyi koyun.
- Küçük parçalara böldüğünüz tereyağını tepsinin üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
- Sıcak servis yapın.