Bahçe Kebabı

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


çekiyor. Yüksek Topuklar’ın leziz bahçe kebabı tarifini herkese tavsiye ediyoruz.

Malzemeler,
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 500 gr bezelye
  • 3 orta boy soğan
  • 2 havuç
  • 3 orta boy domates
  • 2 taze soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber


Püre için
  • 1 kg patates
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeynir
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz



Yapılışı,
  1. Zeytinyağını tencereye alıp küp küp kestiğiniz kuru soğanları kavurmaya başlayın.
  2. Etleri ve limon suyunu tencereye ilave edip, etler suyunu çekene kadar karıştırın.
  3. Küp küp doğranmış havuç, domates ve bir tatlı kaşığı salçayı bezelyelerle ekleyip birkaç kez daha karıştırdıktan sonra yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin. Et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Yemeğiniz piştikten sonra küçük küçük kesilmiş taze soğan, karabiber ve tuzu ilave edin.
  5. Yıkadığınız patatesleri kabukları ile haşlayın. Haşlandıktan sonra kabukları soyun.
  6. Patatesin üzerine yumurta, tuz, un, süt ve peyniri ilave edip ezin ve püre haline getirin.
  7. Hazırladığınız pürenin üçte birini bir fırın tepsisine yayın. Üzerine hazırladığınız et yemeğinizi ilave edin. Bezelyenin üzerine kalan püreyi koyun.
  8. Küçük parçalara böldüğünüz tereyağını tepsinin üzerine yerleştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
  10. Sıcak servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst