incitanemtuana
Daimi Üye
Baklavalık Yufkadan Peynirli Rulo Börek
MALZEMELER:
800 gr.lık baklavalık yufka
İç İçin;
500 gr beyaz peynir
½ demet maydanoz
Sosu İçin,
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin;
3 yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI:
Maydanozlar doğranır ve peynir ile karıştırılarak harç yapılır.
Bir yufkanın yarısına fırça yardımıyla sütlü sostan üzerine sürülür ve diğer yarısı üstüne kapatılır.
Sos sürülmüş yufkanın ortasına uzunlamasına harçtan konur. İki kenar orta taraf kapatılır ve rulo şeklince sarılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörekotu serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızara kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.
Kalan yumurta aklarını beze ( köpük ) yaparak tatlı olarak ikram edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
ALINTI