Bal Kabağı Tatlısı

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
DSCN3508.JPG


MALZEMELER

Yaklaşık 2 kilo kadar bal kabağı
3 su bardağı şeker
Üzerini süslemek için fındık,fıstık,tarçın,kaymak,tahin veya ne arzu edilirse


HAZIRLANIŞI

Bal kabağı içi ve kabukları temizlenerek iki parmak enliliğin de doğranır.( çok ince doğranır ise pişerken dağılabilir)
Yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizilir.( tencere çukur olursa da dağılabilir.)
Üzerine toz şeker serpilir.
Mümkünse akşamdan ağzı kapalı bekletilir.
Eğer vakit yoksa 1-2 saat bekletilerek yarım çay bardağı kadar su eklenir.( beklerse suya gerek olmaz ve daha iyi olur)
Sabah tencere ocağa konularak kapağı yarım açık bir vaziyetteyken yaklaşık 30-40 dakika kısık ateşte pişirilir.
20 dakikadan sonra kapağı açıp bakılır eğer suyu çoksa kapak tamamen açılarak bir on dakika açıkta pişirilir.
Kabakların yarıya yakın mesafede suyu kalır.Bu suyu da dinlenirken çekecektir.


Tamamen soğuyunca üzeri arzuya göre süslenerek servis yapılır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst