Bal Kabaklı Tart-Resimli

melek25

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.436
Tepki
1.542
Puan
113
Konum
İZMİR
balkabakli_tart.jpg


Malzemeler
100 gram krema
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
75 gram dövülmüş ceviz
50 gram pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1/4 çay kaşığı zencefil
190 gram un
140 gram şeker
1/8 çay kaşığı muskat
1/8 çay kaşığı tuz
110 gram toz badem
1/2 çay kaşığı tuz
400 gram balkabağı

Yemeğin Tarifi
Hamur için bir kapta un, toz badem, tuz ve pudra şekerini karıştırın.

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp hamura parmak uçlarınızla yedirin.

Yumurtayı ilave edip yoğurun.

Yoğurmuş olduğunuz hamuru açın.

23 cm. çapında bir tart kalıbına yayın.

Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin.

Fırını 160o C ısıtın.

Tart kalıbının tabanına yaymış olduğunuz hamuru 25 dakika pişirin.

İçi için yukarıda belirtilen bütün malzemeyi mikserde iyice çırpın. Homojen bir kıvam elde edin.

Çırptığınız karışımı hamurun üzerine yayın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirin.

Önceden ısıttığınız 160o C fırında 35 dakika pişirin.

Bal kabaklı tart soğuyunca üzerini pudra şekeriyle süsleyin.

alıntıdır..
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Harika gözüküyor. Teşekkürler canımcım :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst