Balabandır
3 dilim tost ekmeği
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
60 gr kaymak
2 böğürtlen
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Şerbet için
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı Süzme Çiçek Balı
Üzeri için :Süzme Çiçek Balı
Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesin. Bir kasede yumurta, süt ve vanilyayı çırpın. Tost ekmeklerini karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Ilık suyun içinde süzme çiçek balını eritin.
Kızarmış ekmekleri şerbetin içine batırıp çıkarın. Her kat ekmeğin arasına kaymak sürüp Antep fıstığı serpiştirin. Üzerlerine süzme çiçek balı gezdirin. En üste bir parça daha kaymak yerleştirin. Fıstık ve böğürtlenle süsleyin. Tekrar süzme çiçek balı gezdirerek servis yapın.
Alıntı...