Balabandır

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.920
Puan
113
Konum
İstanbul
balabandir_eba01dde.jpg

Balabandır

3 dilim tost ekmeği
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
60 gr kaymak
2 böğürtlen

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Şerbet için
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı Süzme Çiçek Balı

Üzeri için :Süzme Çiçek Balı

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesin. Bir kasede yumurta, süt ve vanilyayı çırpın. Tost ekmeklerini karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Ilık suyun içinde süzme çiçek balını eritin.

Kızarmış ekmekleri şerbetin içine batırıp çıkarın. Her kat ekmeğin arasına kaymak sürüp Antep fıstığı serpiştirin. Üzerlerine süzme çiçek balı gezdirin. En üste bir parça daha kaymak yerleştirin. Fıstık ve böğürtlenle süsleyin. Tekrar süzme çiçek balı gezdirerek servis yapın.

Alıntı...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst