Balbadem Keki

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Balbadem-Kek.jpg

Balbadem Keki

Malzemeler

Hamuru İçin;
-2 Çorba Kaşığı Süt
-4 Çorba Kaşığı Su
-1 Çay Kaşığı Zeytin Yağı
-1 Çay Kaşığı Maya
-2 Çorba Kaşığı ılık Su
-1 Çay Kaşığı Toz Şeker
-100 Gram Un
Süslemek için;
-25 Gram Kabuğu Soyulmuş Badem
-Meyva Şekerlemesi
İçi İçin;
-175 Gramm Kuru İncir
-50 Gram Kuru Üzüm
-50 Gram Kuş Üzümü
-150 Gram Kuru Kayısı
-1 Çay Kaşığı Tarçın
-175 Gram Badem
-150 Gram Ceviz
-4 Çorba Kaşığı Limon Suyu
-200 Gram Un
-50 Gram Fındık
-1 Su Bardağı Sıcak Çay
-1 Portakalın Kabuğu
-1 Limonun Kabuğu
Yapılışı:

Hamurumuz için sütümüzü, suyumuzu ve zeytin yağını bir kabın içine alıyoruz ve kaynatıyoruz. Biraz soğumaya bırakıyoruz. Mayayı 2 çorba kaşığı ılık suda eritiyoruz, üzerine şekerimizi serpip 5 dakika ılık bir yerde bekletiyoruz ve sütlü karışımı da ilave edip tuzunu katıyoruz. Karışıma unumuzu katıp karıştırdıktan sonra üstünü kapatarak 4-5 saat bekleyin. İçi için gerekli olan bütün malzemeleri küçük parçalara ayırıyoruz ve üzerilerine çayımızı döküp bir gece boyunca bekletiyoruz(Bu tarifimizi bir gün önceden yapmanız daha iyi olur).Şekerimizi, tuzu, sütümüzü ve limon suyumuzu bekleyen meyvelerimizin üzerine ilave ediyoruz ve iyice karıştırdıktan sonra 30 dakika daha bekletiyoruz. Büyük bir tepsi yağlıyoruz, iç malzeme ve hamurumuzu karıştırıp döküyoruz. Sıcak bir fırına koyarak üstü kızarıncaya kadar 1 saat pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine badem ve meyve şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapıyoruz.

Kaynak :yemekpisirsem
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst