Balbadem ve Çikolata Parçalı Tramisu
Malzemeler: 50 gram krema, 50 gram maskarpone peyniri, 20 gram toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 adet kedidili bisküvi, 1 çay kaşığı toz nescafe, 20 gram damla çikolata, 10 gram toz kakao, 10 gram bütün badem, 10 gram konyak.
Hazırlanışı: Yumurta sarısı ve şeker çırpılır. Maskarpone peyniri ilave edilir. Daha sonra çırpılmış krema ilave edilir ve en son damla çikolata eklenerek harç hazırlanır. Toz şeker tavada karamel haline getirildikten sonra içine badem atılarak karamelize edilir. Nescafe, şeker ve su kaynatılır. Soğuduktan sonra rom ilave edilir. Kedidili bisküviler bu karışıma batırılarak bardağa badem ve harç ile beraber sırasıyla konulur. En son üzerine kakao serpilerek servis edilir.
Alıntıdır!
Malzemeler: 50 gram krema, 50 gram maskarpone peyniri, 20 gram toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 adet kedidili bisküvi, 1 çay kaşığı toz nescafe, 20 gram damla çikolata, 10 gram toz kakao, 10 gram bütün badem, 10 gram konyak.
Hazırlanışı: Yumurta sarısı ve şeker çırpılır. Maskarpone peyniri ilave edilir. Daha sonra çırpılmış krema ilave edilir ve en son damla çikolata eklenerek harç hazırlanır. Toz şeker tavada karamel haline getirildikten sonra içine badem atılarak karamelize edilir. Nescafe, şeker ve su kaynatılır. Soğuduktan sonra rom ilave edilir. Kedidili bisküviler bu karışıma batırılarak bardağa badem ve harç ile beraber sırasıyla konulur. En son üzerine kakao serpilerek servis edilir.
Alıntıdır!