Balık Ağına El Bombası Takıldı

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Balık Ağına El Bombası Takıldı
Sivas'ta Kızılırmak üzerinde bulunan tarihi köprü üzerinde balık avlayan bir grup gencin suya attığı balık ağına el bombası takıldı.

Özel kıyafetli bomba imha uzmanının sudan çıkararak incelediği el bombasının patlamamış olduğu belirlendi.

Kent merkezinde oturan işsiz 24 yaşındaki Sedat Tonga, arkadaşlarıyla birlikte Kardeşler Mahallesi ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında Kızılırmak üzerinde bulunan ve araç trafiğine kapalı olan tarihi eğri köprüye balık avlamaya gitti. Köprünün üzerine çıkan Sedat Tonga, balıkçıların 'Tırı vırı' diye tabir ettiği küçük çaplı balık ağını ırmağa fırlattı. Suyun akıntısıyla bir süre ilerleyen ağa bir cisim takıldı. Ağı kontrol ettiğinde ağırlığı hisseden Sedat Tonga, balık olduğunu düşünerek çekmeye başladı. Yukarı çektiğinde içindeki cismin el bombasına benzeyen bir şey olduğunu gören Tonga durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.

Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Polis ekipleri ırmak içerisinde balık tutanları kenara çıkarak köprüyü güvenlik çemberine aldı. Ardından özel kıyafetli bomba imha uzmanı, balık ağının bulunduğu yere giderek, takılan bombayı yukarı çekti. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemede bombanın patlamamış olduğu belirlendi. Poşete konulan el bombası, incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

Ağına el bombası takılan Sedat Tonga, bombanın nasıl takıldığını ve nereden çektiğini ekiplere anlattı. İlk kez böyle bir şey ile karşılaştığını belirten Tonga, "Zaman zaman buraya gelip balık tutuyoruz. Şimdiye kadar hep balık avlamıştım. İlk kez böyle bir şey ile karşılaştım. Ağırlığı hissettiğimde balık olduğunu zannederek yukarı çektim. Köprünün üzerinde ağı yarıya kadar çektiğimde içinde el bombasına benzer bir cisim gördüm ve tekrar su içine bırakarak polise haber verdim" diye konuştu.
balik-agina-el-bombasi-takildi-107018h.jpg

alıntı...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar