Balık Çorbası (6 Kişilik)

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
ymk_87.jpg

Balık Çorbası tarif tarifi Malzemeler
500 gr. Levrek
500 gr. Dil Balığı
500 gr. Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz


Yemeğin Tarifi
RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın.Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin.
ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın.Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün. Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın. Etlerin dağılmamasına dikkat edin.Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst