Balık tadı veren kuzu üretildi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
Çinliler bunu da yaptı

Çin'de genetiği oynanarak balık tadı veren kuzu üretildi. Bilim adamları Peng peng isimli yavrunun 'iyi yağ' oranını artırarak kuzu etini kalbe faydalı hale getirdi.

Genetik bilimi sınır tanımıyor. Uzmanlar gıda sektöründe 10 bacaklı veya tüysüz tavuklar üretebileceklerini söylerken, Çinli bilim adamları da bu konuda sınır tanımıyor. Genetiğiyle oynanmış kopya hayvanlar her geçen gün artarken, Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'ndeki bir laboratuarda dünyaya gelen Peng Peng isimli kuzunun, sağlık sorunu nedeniyle kırmızı et yiyemeyenlere umut olacağı söylendi.

TIPKI BALIK TADINDA

Genetiğiyle oynanan kuzunun normalde kalp rahatsızlıklarına yol açan ve kolesterolü artıran yağı, uzmanlarca 'iyi yağ'a çevrildi. Balık yağı hücreleriyle zenginleştirilen kuzunun yağı da tıpkı balıkların olduğu gibi Omega3 bakımından daha zengin hale geldi. Tadının da balığa benzeyeceği söylenen yeni nesil kuzuların seri üretilmesi halinde, artık kırmızı et de balık eti kadar sağlıklı hale gelecek.

SAKINCALI OLABİLİR

Çinli bilim adamları geliştirdikleri kuzu etinin içerdiği yağ bakımından kalbe zarar vermeyeceğini aksine fayda sağlayacağını söylüyor. Genetik araştırmalara karşı çıkan bilim adamları ise ne kadar faydalı ve ilginç olursa olsun genetiği ile oynanmış bir canlının, orijinal haline göre büyük tehditler içerdiğini ve bunun etkisinin uzun vadede görüleceğini savunuyor. Danimarka'da yapılan araştırmalarda ise geçtiğimiz aylarda tamamen sentetik et üretilmişti. Bilim adamları bu teknoloji sayesinde ileride hayvan kesilmeden istenilen lezzete et üretilebileceğini söylemişti.

DAHA BİR AYLIK BİLE DEĞİL

Pen Peng isimli kuzu 26 Mart'ta dünyaya geldi. Kopya kuzu olarak doğan Peng Peng'in ağırlığı doğum anında 5,74 kilogram olarak ölçüldü. Urumçi eyaletine bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki bir çiftlikte doğan Peng Peng Çinli bilim adamlarının üç yıllık çalışmasının sonucu olarak dünyaya getirildi

Milliyet

H

Hera

Misafir
Bu Gün BaLık tadı veren YarıN Kabak Tadı Verir her Ne oLursa oLsun Kuzunun Tadını Kuzu TazeLeğinde aLMak İsterim Ki Minnacık Kuzunun KesiLmesi Beni Memenun ETMEZ... Kayınpederim Kasap Koyun ETiyLe Kuzuyu çok iyi AnLıyorum artık kıyamasamda İzmirLi EgeLi İnsan oLarakta Çuprayı Levreği Barbunu İstavridi oLduğu Gibi yemek isterim Kordonda KaLamar Bira keyfini hiiçç söyLemiyorum Dahi :kayris:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
Balık tadı istesem balık yerim et tadı istesem et yerim oynayıp duruyorlar şu gıdalarla sonuç ortada herkes kanserden kırılıyor...

Tv'de söylediler tavuk budu çok çıksın diye 10 bacaklı tavuk üretecekler diye öhhh artık ne diyeyim...

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
Tv'dekini hatırlamıyorum ama bu konuda da var çinliler sınır tanımıyor diye
10 bacaklı veya tüysüz tavuklar üretebileceklerini söylerken, Çinli bilim adamları da bu konuda sınır tanımıyor.

O da neymiş biliyormusun paneli butlar satılıyor ya kutu içinde o yüzden 1 tavuktan daha çok but elde edilsin diyeymiş...

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Tv'dekini hatırlamıyorum ama bu konuda da var çinliler sınır tanımıyor diye

O da neymiş biliyormusun paneli butlar satılıyor ya kutu içinde o yüzden 1 tavuktan daha çok but elde edilsin diyeymiş...

Pes ... Allahın yarattığı varlıkları nasıl değiştiriyorlar Kafaya koydularsa üretime başlamaları an meselesidir

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Daha neler artik, biraksinlar böyle seyleri ya.
Hersey oldugu gibi kalsin.
Dünya kirliligine care bulsunlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar