Balkabağı Pasta

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
balkabagi.jpg

Yemek ismi : Balkabağı Pasta
[B

MALZEMELER
1 paket finger büsküvi 150 gr
1 tabak şekerle pişmiş kabak 200 gr civarı
Muhallebisi,
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı silme tereyağ
1 paket vanilya
Üstü için,
1 su bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
Haydi yapalım;
Kullandığımız kabak, bildiğimiz kabak tatlısı kıvamında pişmiş olacak. Çatal yardımıyla ezdiğimiz kabağın içerisine elimizle ufaladığımız bisküvileri karıştıralım. Bir kalıbın içerisine yayalım.
Süt, şeker, un ve tereyağ karıştırılır muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra içerisine vanilya ilave edilir karıştırılır. Kabaklı karışımın üzerine dökülür soğuması beklenir.
Süt ve kremşanti toz, çırpılarak köpürtülür, soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür, buzdolabına kaldırılır.
Ben bu pastayı sabah hazırladım, akşam gelen misafirlerime ikram ettim. Tamamen doğaçlama bir tarif mutlaka deneyin. Finger yerine farklı bisküvide kullanabilirsiniz. Kabakla bisküvi birleştiğinde cıvık olmayan katı bir kıvam elde etmiş olacaksınız, bisküvi miktarını buna göre ayarlayın.
alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst