Bal Kabaklı Bisküvili Pasta
Malzemeler:6 kişilik
1/2 lt süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 pk. vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı bal kabağı püresi*
1 pk. bisküvi
1 pk. şanti
Üzerine hindistan cevizi, ceviz kırıntısı
Yapımı:
Bal kabaklı pastacı kreması için; tencerede sütü, unu, nişastayı, yumurtayı, şekeri iyice karıştırın.
Sonra ateşe alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Çırpıcı yardımı ile yaparsanız bu kısmını daha kolay olur.
Kaynamaya başladığında, tereyağ, kabak püresi ve vanilyayı koyarak karıştırın, bikaç taşımdan kaynadıktan sonra ateşden alın ve ılımasını bekleyin.
Ilıdıktan hemen sonra iki kaşık toz şanti ekleyip birkaç dakika çırpın.
Sütte ıslattığınız bisküvileri 2*3 olacak şekilde bisküvileri dizin ve üzerine iki kaşık kremadan dökün.
Sıra ile bisküviler bitene kadar bu işleme devam edin.
Üzerine de kalan şantiyi çırpın.
Buz dolabında 4-5 saat dinlendirin. Soğuk servis edin.
Bal kabağı püresini; kabakların üzerini geçmeyecek kadar su ve 1 kaşık şeker ile haşlayıp süzdüm.Blendırdan geçirerek elde ettim.
Servis önerisi: Servis ederken üzerine ceviz de serpiştirdim. Her katın arasına da eklenebilirdi. Ben servis sırasında eklemeyi uygun buldum.
Alıntıdır
Kaynak :ramutfakta