Balkabaklı kurabiye
2 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 yumurta
75 gr bal
3 çorba kaşığı balkabağı ezmesi
Üzeri için
1 çay bardağı rendelenmiş hindistancevizi
Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Derin bir kaba alıp yumurta ve balı ilave edin. Mikserle 1-2 dakika çırpın. Elenmiş unu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde 3 mm kalınlığında açın. İstediğiniz kalıplarla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine ince bir tabaka halinde haşlanmış ılık kabak ezmesinden sürün. Hindistancevizi serpiştirin. Ilık servis yapın.
Kaynak :Lezzet