Balkabaklı kurabiye

N

nuran34

Misafir
:findikim:
Malzemeler
2 Yumurta
1 Paket margarin veya tereyağı
7 tatlı kaşığı süt
4 Su bardağı un
1/2 Su bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
İÇİNE 1/2 Su bardağı şeker
300 Gr. Balkabağı (Soyulmuş)
50 Gr. Fındık veya ceviz içi (İri dövülmüş)
Üzeri için Pudra şekeri
BALKABAKLI KURABİYE TARİFİ
Soyulan balkabağını iri dilimleyip tencereye atın. Şeker ilave edip ağır ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabaklar yumuşadığında tencerenin kapağını açarak pişirin. Kabaklar suyunu çekince ateşten alıp iyice ezin. Kabak püresinin üzerine fındık ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamuru yağuracağınız kaba margarini, süt, yumurta, şekeri ekleyin ve iyice çırpın. Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyip hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve içini parmağınızla olabildiğince derin oyun. Soğuyan kabak püresini oluşan boşluğa doldurarak hamurun ağız kısmını büzün. Margarinle yağlanmış fırın kabına dizin ve önceden ısıtılmış 190° fırında kurabiyeler pembeleşecek şekilde pişirin. Fırından çıkarıp pudraşekeri içinde yuvarlayın
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
aynı tarifi havuçla yapıyorum ,balkabaklı da denemek lazım :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst