Balkabaklı Yılbaşı Pastası

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
43
Konum
İstanbul
attachment.php

MALZEMELER

Keki için:
1 paket pandispanya unu
3 adet yumurta
Yarım su bardağı su
2/3 su bardağı ince çekilmiş badem içi

Kreması için:
1 kg balkabağı
3 su bardağı tozşeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt

Ara malzemesi için:
3 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1/2 su bardağı rendelenmiş çikolata

HAZIRLANIŞI

Hazır pandispanya ununu derin bir kaba alın. İçerisine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve suyu ekleyip 7 dakika mikser yardımı ile çırpın. Hamura ince kıyılmış badem içlerini de ekleyerek bir tur daha karıştırın. Bademli hamuru, 25 cm çapındaki, yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Balkabağını temizledikten sonra küp küp doğrayın. Bir tencereye alın ve şekerle karıştırıp yarım saat kadar suyunu salmasını bekleyin. Suyunu salan kabağı pişirin. Fazla şerbetinin süzülmesi için pişen kabağı bir süzgece alın. Şerbeti süzülüp soğuyan kabağı, ezip püre haline getirin. Krem şantiyi sütle çırpıp krema haline getirin. Kabak püresinden 4 su bardağı alıp, hazırladığınız kremaya ekleyerek karıştırın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. İlk katın üzerini bol miktarda kabaklı krema ile kaplayın. Üzerine ceviz serpin. Onun da üzerine çeyrek bardak çikolatayı serpin. İkinci kat keki üzerine koyun ve aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü kat keki de yerleştirerek üzerini kremayla kaplayın. Son olarak kremanın üzerini cevizle kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın
 

Ekli dosyalar

  • balkabakli-yilbasi-pastasi-diyet-1.jpg
    balkabakli-yilbasi-pastasi-diyet-1.jpg
    40,2 KB · Görüntüleme: 44

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst