Balkan Yemekleri - Un Sarması

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.397
Puan
113
Malzemeler:
* 1 kg mısır unu
* 5 adet orta boy soğan
* 5 adet orta boy domates veya salça
* 1,5 su bardağı sıvı yağ
* 3-4 kaşık tereyağ
* Nane
* Karabiber
* Pul biber
* Tuz
* Su
Yapılışı :
Yumuşak kıvamda olacak şekilde; un, sıcak su ile yoğrulur. Bütün malzeme çiğden, karışımın içine katılır ve karıştırılır. Üzüm yaprakları sıcak suda haşlanır. Tencerenin dibine sermek üzere, birkaç üzüm yaprağı ayrılır. Üzüm yapraklarının ortasına iç konularak, bohça biçiminde sarılan sarmalar tencereye dizilir. Üzerine bir tabak, ters çevrilerek konur. Yaprakların üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edilir. Suyu çekene kadar, hafif ateşte pişirilir. Üzerindeki tabak alınır ve servis yapılmadan önce üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilir. Afiyet olsun.

 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.270
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
tsk102.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst