Ballı Kaymaklı Bomba Tatlısı
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı fındık
1 su bardağı kuşüzümü
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Kaymak
Bal
Antep fıstığı
Şerbeti İçin:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. Hindistan cevizi, kuş üzümü, fındık, irmik ve kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılır. Elde edilen karışım kalıba dökülür. 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Biraz soğuduktan sonra ayrı bir yerde pişirdiğimiz şerbet eklenir. Kalıpta ki şerbetli harcı ters çevirerek kalıptan çıkarıyoruz. Üzerine kaymak, bal ve antep fıstığı ilave edip servis ediyoruz.
Startv