Ballı kruvasan

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.685
Puan
113
Konum
istanbul
attachment.php


Ballı Kruvasan Tarifi



Malzemeler,
1 adet Yumurta
2,5 su bardağı süt
1 Paket yaş maya
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
Tuz
Yeterince un
İçi için;
1 Su bardağı bal
1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı,
Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın.
1 bardak elenmiş unun ortasını havuz gibi açın.
İçine mayalı süt, yumurta akı ve tuz ekleyip yeterince un ile orta sertlikte bir hamur elde edin.
Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatıp 1-2 saat mayalanması için bekleyin.
Mayalanan hamuru yarım cm. kalınlığında açın.
Yumuşamış yağın üçte birini hamurun üzerine sürün.
Hamurun kat yerlerine de yağ sürerek karşılıklı kenarlarını bohça katlar gibi katlayın.
Hamuru buzlukta 10-15 dakika kadar bekletin.
Buzluktan alarak aynı işlemi bir kaç kez daha tekrarlayın.
Hamuru son kez yağlayıp katlayıp buzluktan aldıktan sonra 3 mm. kalınlığında ve dikdörtgen şekilde 15cm. kenarlı şeritler kesin.
Hamur şeritlerini eşit kenarlı üçgen parçalar halinde kesip çıkarın.
Üzerlerine bolca cevizli bal karışımını sürüp hamurları geniş kenarlarından başlayarak rulo yapıp sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
185 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun


(alıntıdır)
 

Ekli dosyalar

  • 533DD5AEAF5357D9A8AB58B0CC603F.jpg
    533DD5AEAF5357D9A8AB58B0CC603F.jpg
    12,7 KB · Görüntüleme: 68

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst