Ballı Zencefilli Kek
Malzemeler:
1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı ılık demli çay
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı vanilya esansı veya 1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzerini süslemek için krem şanti
Yapılışı:
1. Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve açın. Bir kaba un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili eleyin. Elinizle karıştırın.
2. Çırpma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, sıvıyağ, bal, demli çay ve vanilyayı ekleyin. Malzemeler tamamen karışıncaya kadar çırpın.
3. Sıvı karışıma unlu karışımı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
4. Hamuru margarinle yağladığınız kalıba dökerek. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
5. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
6. Soğuyan kekin üzerini kek kalıbının izlerini takip ederek krem şanti ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Kaynak :yemeksenligi