Ballı Zencefilli Kek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
ye_kek_etkinlik.jpg


Ballı Zencefilli Kek

Malzemeler:

1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı ılık demli çay
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı vanilya esansı veya 1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzerini süslemek için krem şanti

Yapılışı:

1. Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve açın. Bir kaba un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili eleyin. Elinizle karıştırın.

2. Çırpma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, sıvıyağ, bal, demli çay ve vanilyayı ekleyin. Malzemeler tamamen karışıncaya kadar çırpın.

3. Sıvı karışıma unlu karışımı da ekleyerek çırpmaya devam edin.

4. Hamuru margarinle yağladığınız kalıba dökerek. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

5. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

6. Soğuyan kekin üzerini kek kalıbının izlerini takip ederek krem şanti ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kaynak :yemeksenligi
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
bu papatya kek kalıbından var bende sanırım bundan yapabilirim..
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende zencefille hiç yapmadım ama kurabiyede tatmıştım çok belli olmuyordu :smileylove:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst