Cheesecake
cok üzgünüz şu boş dünyaya ne çok anlam yükledik
İç harç için
- 1,200 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- İç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp kavuruyoruz.
- Salçayi ekliyoruz.
- Tavukkari da kuş başından biraz küçük doğrayıp beraber soteliyoruz.
- Suyunu ekleyip kısık ateşte on dakika kadar pişiriyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için şu kabartma tozu yoğurt ve tuzu karıştırıyoruz.
- Azar azar un ilave ederek lavaş hamuru yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- 8 bezeye ayırıyoruz.
- İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- İç harcımizin dörtte birini orta kısmına koyuyoruz.
- Kenarina bir pipet yerleştiriyoruz.
- İkinci hamuru da aynı şekilde açıp üzerine koyuyoruz.
- Kenarlarinı kıvırarak birleştiriyoruz.
- Pipetin ucundan el pompasiyla (balon şişirme pompası)hava göndererek şişiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürüyoruz.
- Tercihen çörek otu ve susam serpiyoruz.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.