Bamya Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:
-1 kutu bamya (içerisinde doğranmış kırmızı ve yeşil biber var)
-1 adet kurusoğan
-200gr kuşbaşı doğranmış et
-1 çorba kaşığı salça
-tuz,karabiber,pulbiber
-zeyinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Doğranmış etleri tencereye koyup ağzı kapalı şekilde kısık atşte suyunu çekene kadar pişirin....
Soğanı minik minik doğrayın...
Suyunu çeken etlere soğan ve zeytinyağını ekleyip iyice kavurup buzluktan çıkarttığınız 1 kutuekleyip tencerenin ağzını kapatıp altını kısın (bu şekilde kendi kendine buzu çözülecek) buzu çözülen bamyanın salçasını ve baharatlarını ilave edip 5dk kavurup 1,2 damla limon suyu sıkıp sıcak suyu ekleyin kaynayınca tencerenin altını kısın bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın...
Afiyet olsun...



ALINTI
Bamya+%C3%87orbas%C4%B1.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst