Bamya Kızartması
Malzemeler:
500 gr bamya (iri)
2 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
tuz
kızartma için sıvıyağ
yoğurt
Yapılışı:
İstenilen miktarda bamya sapları temizlenerek ayıklanır ve yıkanır. Derin bir yemek tabağında yumurtalar kırılır, karabiber, pulbiber, kullanılmak istenilen tuzun yarısı yumurtaların içine diğer yarısı da farklı bir tabakta mısır ununa ilave edilir. Yıkanan bamyalar önce yumurtaya sonrada mısır ununa iyice bulanarak kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartılır. Kızartılıp ılıyan bamyalar için yoğurt ve sarımsaklı karışımı hazırlanır. İster bamyaları yoğurda batırıp isterseniz de üzerlerine dökerek servis edebilirsiniz.
Mahmure