Barbunya burger
400 gr haşlanmış barbunya fasulyesi 1 kabak 1 havuç 2 yumurta 1 soğan 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım demet maydanoz 5 taze soğanKızartmak için
ayçiçeğiyağı 1 su bardağı köftelik bulgur Tuz karabiber
Kabak ve havucu temizleyip rendeleyin.Soğan, taze soğanlar ve maydanozu temizleyip ayrı ayrı kıyın. Kabak,havuç,fasulye, taze soğan,soğan,maydanoz ve peyniri robota alıp püre haline getirin.1 yumurta, tuz ve karabiberi bir kapta çırpın.
Bulguru bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin.Bulgur suyu tamamen çekene kadar bekletin.Çatalla karıştırın. Püreden limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak hamburger şeklinde köfteler hazırlayın.
Köfteleri önce hafif çırpılmış yumurtaya,sonra bulgura bulayın.Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp köfteleri iki taraflı kızartın.Tek başına yada hamburger ekmeği içinde servis yapın. Barbunya burger artık hazır, afiyet olsun.
Alıntıdır...