Barbunya pilaki bizim evde yapılan bir yemektir. Yaz-kış bolca tüketiriz.
Aslında burada meze olarak koydum, onun için tam tarif veremiyorum gramajlarda. Yalnız ben bu sefer patates koymadım içine.
Malzemeler
Barbunya,
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 küp şeker,
Tuz,
2 adet domates
Yapılışı
Barbunyalarımızı ilk önce o kapkara suyu çıksın diye suda bir güzel kaynatıyoruz. Ayrı bir tencerede rendelenmiş soğanımızı pempeleşinceye kadar öldürüyoruz. Üzerine küp küp kesmiş olduğumuz havucu ve sarımsağı da koyduktan sonra, birkaç dakika karıştırıyoruz. En son barbunyalarımızı koyup, birkaç dakika sonra da rendelemiş olduğumuz domateslerimizi koyup, üzerine tuzu ve 1 küp şekeri ilave edip, domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerine suyunu koyuyoruz. (Ben göz kararı suyunu koyuyorum.) Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Aslında burada meze olarak koydum, onun için tam tarif veremiyorum gramajlarda. Yalnız ben bu sefer patates koymadım içine.
Malzemeler
Barbunya,
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 küp şeker,
Tuz,
2 adet domates
Yapılışı
Barbunyalarımızı ilk önce o kapkara suyu çıksın diye suda bir güzel kaynatıyoruz. Ayrı bir tencerede rendelenmiş soğanımızı pempeleşinceye kadar öldürüyoruz. Üzerine küp küp kesmiş olduğumuz havucu ve sarımsağı da koyduktan sonra, birkaç dakika karıştırıyoruz. En son barbunyalarımızı koyup, birkaç dakika sonra da rendelemiş olduğumuz domateslerimizi koyup, üzerine tuzu ve 1 küp şekeri ilave edip, domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerine suyunu koyuyoruz. (Ben göz kararı suyunu koyuyorum.) Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.