Barcelonalı Abidal, Kur'an'ı elinden düşürmüyor

elif20

Daimi Üye
Tepki
5.423
imgsize.php

Futbol sahalarında yabancı futbolcular arasında İslam'ı seçenlerin artışı Müslümanları sevindiriyor.

Daha önce başka dinlere mensup dünya yıldızları, yaptıkları araştırmalar sonrası İslam'a geçiyor.

Eric Abidal, Anelka, Ribery ve Thierry Henry de hak dine kavuşan isimlerin arasında bulunuyor. Özellikle Barcelona'nın Fransız oyuncusu Eric Abidal, daha önce dinini değiştirdiğini ve ismini de Bilal yaptığını açıklamıştı.

Ünlü oyuncunun, uçakta milli takım ve Barcelona'nın deplasman seyahatlerine giderken Kur'an okuması takdirle karşılandı. Uzun süre kanser hastalığıyla mücadele ettikten sonra (karaciğerinde tümör) sıhhatine kavuşup yeniden yeşil sahalara dönen Barcelona'nın Martinik kökenli Fransız ismi, her fırsatta yakın çevresine İslam'ı tebliğ ediyor.

Boş vakitlerinde elinden Kur'an'ı düşürmeyen Abidal, inançlara saygılı olduğunu, Müslümanlığın gereklerini yerine getirmeye çalıştığını belirtiyor.

Ayrıca Fransız golcü Thierry Henry de geçtiğimiz yılın başında Anelka, Ribery ve Abidal'in yaşantısından etkilenerek İslam'la tanıştığını açıklamıştı.

Başarılı forvet, "İslam'la tanışmamda Anelka, Abidal ve Ribery'nin etkisi oldu. Onlarla konuştukça kendimi İslam'a yakın hissettim ve kalbimle inandım. İslamiyet benim için her şeyden önce gelmeye başladı." ifadesini kullanmıştı.

Henry, Müslüman olduktan sonra arkadaşlarına ve yakın çevresine de "Diğer dinlere mensup olan insanlara sesleniyorum. İslam'ı merak ediyorlarsa etraflarına baksınlar. Dünyayı gözlemlesinler o zaman İslam'ı anlayacaklardır." çağrısında bulundu.

Zaman

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar