Başarılı Kadınlar Boşanır mı?

naz79

Daimi Üye
Tepki
2.225
Alfa kadınları tanımlaması uzun süredir gündemde. Alfa kadını kimdir? Alfa işareti biliyorsunuz Grek alfabesinin ilk harfi. Yani alfa kadını da, 1 numara olan kadın aslında. Alfa kadını, güçlü, bağımsız ve günlük yaşamının her alanında başarılı bir kadın.

Belki önemli ve yılda milyonlarca dolar yapan bir şirketin CEO’su olmayabilir ama varlığından memnun, kendine güvenen yapısını liderlik edeceği her konuda gösterir. “ Karar verici” olmasının yanı sıra, hedefleri vardır ve çevresine ilham vericidir. En önemlisi ise, sahip olduğu her şey ile ilgili kendini rahatlıkla ifade edebilen bir kadındır. Tanıdık geldi mi bu tanım?

Geçen günlerde bir arkadaşımın sohbet sırasında bana sorduğu bir soru ile tekrar aklıma geldi bu alfa kadın kavramı. Arkadaşım “ Başarılı kadınlar hep boşanıyorlar değil mi?” diye sorduğunda şaşırmış ve üzülmüştüm. Boşanma gibi, çok örseleyici ve bir o kadar da çok faktörlü bir sosyal durumun, bu kadar basite indirgenmesi gerçekten rahatsız etmişti beni. Bunu soranın bir erkek olması bile, bu durumu hafifletmeye yetememişti.

Ama Financial Times’da yayınlanan bir makaleyi okuduğumda, arkadaşımın yorumunu biraz daha anladım. Bu makalede, iş hayatındaki alfa kadınlarının durumu irdeleniyordu. Alfa kadınlarının, şirketlerinde üst düzeylere erişememelerinin sebebinin, kendilerine eş olarak alfa erkekleri seçmek olduğu belirtilen yazıda, bir kadının ancak ev işlerine yardım edecek, geri planda kalmayı kabullenecek bir beta erkeği ile evlenmesi durumunda yükselebileceği ifade ediliyordu. Alfa tipi insanlar lider ruhlu oluyordu. Böyle bir kadın ve erkek aynı ilişkide dengeler açısından çok başarılı olamıyorlardı. Beta tipi erkekler ise, eşlerinin kendisinden çok para kazanmasından rahatsızlık duymuyor, çocukların yüklerini bölüşüyorlardı.

Düşünmeye başladım bu yazıyı okuduktan sonra… Alfa kadın olmak, o zaman bela bir şeydi gerçekten. Bu kadar güzel özellikler, kendine güven gibi, hedefleri olmak gibi, kendi ile gurur duymak gibi vb. nasıl bela olur ki? Oluyordu işte… Her kadın gibi hayatta mutlak mutluluk arayışında olan alfa kadını, evlilik hayatının sürmesi için lider ruhlu olmayan bir erkek ile mi olmalıydı yani? Hayranlık çok önemli iken ilişkilerde, böyle bir adama nasıl hayran olabilirdi bu kadın? Alfa kadını, bu tarz bir ilişkide kendini ne kadar “kadın” hissedebilirdi?

Düzgün bir hayat modeli çizebilmek için nelerden fedakârlık edecekti alfa kadını? Ödeyeceği bedeller ne olacaktı? Beta erkeği denen model ile mutlu olmak için, ya da alfa kadını olmaktan vazgeçmek için ne tür bedeller ödemeliydi? Boşanmamak için ödenen bedeller, mutlak mutluluğu getiriyor muydu? Alfa kadını olmaktan vazgeçilebilir miydi?

Tüm bu sorulardan sonra geldiğim nokta ise şu: Ben her türlü ön yargılardan nefret ettiğim gibi, bu ön yargıya da kesinlikle karşı çıkıyorum. Hayır, efendim, başarılı kadınlar hep boşanmazlar. Başarılı kadınlar mutlaka daha pasif adamlarla olurlarsa ancak, başarılı bir evlilik sahibi olmazlar. Evet, kadının duruşu çok önemlidir ilişkide, evlilikte… Ama ilişki iki taraflıdır ve karşılıklı sevgi, yeterli bir saygı ile dengelendiğinde ilişkiler de, hayat da başarılı bir şekilde sürer ve en önemlisi insan kendinden memnunsa mutlak mutluluk gelir.

Hadi o zaman alfa kadınları! Sağlam duruşla yaşamaya devam. Korkusuz ve değişmeden

netten alıntı

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
başarılı kadınlar boşanır gibi bir genellemeye katılmıyorum açıkcası beşarılı ve mutlu evliliği olan bir çok kadın vardır ve olması gerekende bu diye düşünüyorum.
Teşekkürler paylaşım için canm

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.320
bu kadınlara örnek olarak benim aklıma hemen Gülben Ergen geliyor.
Hem başarılı hemde evlenirken boşanmamak üzere evlendiğini, küçükken anne-babası boşandığında çok üzüldüğünü söylemişti.
Evlilik konusunda da başarısını konuşturur zannediyordum ama olmadı....

AMOR

Aktif Üye
Tepki
112
mutlu evliliği olan bi kadın ne kadar başarılı olursa olsun boşanmaz bence!!!

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
mutlu ve huzurlu bir evliliği varsa niye boşansın ki..
bence bu her kadın için geçerli sadece başarılı ve kariyer sahibi olanlar için geçerli değil..

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Mutlu evliliği olan başarılı bir kadın kesinlikle boşanmaz ama mutsuz evliliği olan başarılı bir kadının evliliğini bitirmesi çok daha kolay oluyor sanırım.Günümüzde bunun örnekleri çok görmeye başladık :sinifsinif:

PoRTaKaL

Daimi Üye
Tepki
498
Genelde çevremden gördüğüm kadarıyla iş hayatında başarılı olan kadınların kendine güvenleri fazla olduğu için gözleri kimi zaman daha yüksekte olabiliyor kesinlikle başarılı kadınların kendine güvenleri oldukça fazla ama mutlu bir evliliği varsa boşanmaları için herhangi bir sebepte yok.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar