Başlıksız Yorumunu Sizlere Bırakıyorum

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Ücreti Ne Kadar?

Soğuk bir kış gecesinde eve dönerken, sarhoşa benzeyen bir adam gördüm. Bir sağa bir sola yalpalıyordu. Ve yanındaki direğe sarılmıştı.

Bir vitrine bakıyormuş gibi yaparak göz ucuyla onu seyrettim. Otuz yaşın üstünde olmalıydı. Kendisine biraz daha sokuldum. Üstü başı son derece temizdi. Yanındn geçen bazı kişiler, yüksek sesle konuşarak içki içmenin kötülüğünden bahsediyor, bazıları da alay edip gülüyorlardı.

Yavaşça yanına gidip:
- İyi misiniz? diye sordum. Bir ihtiyacınız var mı?

Dudaklarından, iniltiye benzeyen tek bir kelime çıktı:
- Hastayım!..

Düşmemesi için, bir kolumu beline dolayarak taksi beklemeye koyuldum. Akşam vakitlerinde kesilen kar yağışı tekrar başlamış ve yavaş yavaş buzlanmaya başlayan yollarda, birbiriyle yarışan sokak köpeklerinin dışında bir hayat emaresi kalmamıştı.

Araba bulmaktan ümidimi kestiğim sırada, yanımda bir taksi duruverdi. Şoföre durumu anlatarak acele etmemiz gerektiğini söyledim. Hastamızı arka koltuğa yatırarak hastaneye götürdük ve verilen serum tamamlanana kadar başucunda bekledik.

Nöbetçi doktor, hastayı en azından donmaktan kurtardığımızı ifade ediyor, genç adam ise, henüz konuşamadığı için, bize bakıp gülümsemekle yetiniyordu. Şoför de yanımdaydı... Hastamız bir süre sonra kendine geldi. Onu tekrar arabaya bindirip evine götürdük.

Hastamızın eşi, onun sık sık şeker komasına girdiğini bildiğinden müthiş bir paniğe kapılmış ve oğlunu da alarak sokağa fırlamıştı. Bizi görünce koşarak yanımıza geldiler ve büyük bir sevinç içinde kucaklaştılar.

Saatlerce süren yorgunluğumuzdan eser bile kalmamış, bize nasıl teşekkür edeceğini şaşıran o ailenin mutluluğu karşısında gözlerimiz dolmuştu.

Ellerimize sarılarak bizi uğurladıklarında, şoföre borcumu sordum.

Başını sallayarak:
- Borçlu değil, alacaklısın dostum!.. dedi. Çünkü böyle bir iyiliğe beni de ortak ettin. Ama belki de yirmi yıldır ağlamayı unutan bir adama bu güzel duyguyu hatırlattığın için, alacaklı duruma düştün.

O mert adamla kucaklaşıp ayrılırken, gecenin ayazını hissetmiyor ve evime yürüyerek dönmek istiyordum.

Kim bilir? Belki de yolumun üzerinde, yardımımı bekleyen bir insan daha bulabilirdim.

:rose::rose::rose::rose:

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
:aglayan::aglayan::aglayan: Ağlayarak okudum sılam şimdi kaç kiş var yolda yardıma muhtaç birine yardım eden duyarsız toplum olduk :(

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
:aglayan::aglayan::aglayan: Ağlayarak okudum sılam şimdi kaç kiş var yolda yardıma muhtaç birine yardım eden duyarsız toplum olduk :(

haklısın bitanem bu duyarsız toplumla nereye kadar bende bilmiyorum inan bende çok duygulandım ama ben inanıyorumki bizler anne olarak çocuklarımızı topluma duyarlı birer evlatlar yetiştiriyoruz yani gelecekten ümitliyim:eek::eek::eek:

Oruc

Daimi Üye
Tepki
2.379
haklısın bitanem bu duyarsız toplumla nereye kadar bende bilmiyorum inan bende çok duygulandım ama ben inanıyorumki bizler anne olarak çocuklarımızı topluma duyarlı birer evlatlar yetiştiriyoruz yani gelecekten ümitliyim:eek::eek::eek:

Ben gelecektende ümitli değilim bizler iyi yetiştirelim faydalı ahlaklı olsunlar diye uğraşıyoz ama yaşadığımız çevrenin dışına biraz çıkıp göz attık mı aman Allahım yaşadığımız toplum bumu diyorum Rabbim evlatlarımızı şer insanlardan korusun..

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
artık kimseye güven olmuyorki iilik yapalım derken kötülük başımıza gelir diye yardımda etmez olduk toplum olarak mesela kaçımız o adamı sarhoş zannetmezdikki :(

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Ben gelecektende ümitli değilim bizler iyi yetiştirelim faydalı ahlaklı olsunlar diye uğraşıyoz ama yaşadığımız çevrenin dışına biraz çıkıp göz attık mı aman Allahım yaşadığımız toplum bumu diyorum Rabbim evlatlarımızı şer insanlardan korusun..

1227.gif

haklısın birtanem ama yine de ümidimizi yitirmiyelim diyorum ben

divinity

Daimi Üye
Tepki
1.137
hemen önyargı
bizim millet neden böyle acaba :kizdim:

benim eşimin amcasının oğlu mühendis nişanlı ve düğününe 1 ay kala tam evine girecekken beyin kanaması geçirip kapısının önüne yığılmış
tabi kendi memleketinde değil başka memlekette çalışıyor
apartmana giren çıkan içmiş sızmış diye ilgilenmemişler
en sonunda içlerinden biri bakmışki adam kalkmıyor bu işin içinde bi iş var deyip hastaneye kaldırıyolar
2 ay komada kalıyor
doktorlar umudu kesiyorlar ama işte öldürmeyen allah öldürmüyor...adam sakat kalıyor ama yaşıyor
konuşamıyor yürüyemiyor
nişanlısının ailesi nişanı attırıyor
kız ailesine karşı çıksada aile daha baskın çıkıyor
işindende oluyor tabiki

azimle çabayla hamdi abi önce yavaş yavaş konuşuyor sonra yürüyor
mühendislikte yapamıyor malesef şimdi işsiz fakir bi hayat yaşıyor
ilk nişanlısının güzelliği dillere destanken şimdi kendi gibi bi özürlüyle evlilik yapmak zorunda kaldı

insan hayatı ne kadar ucuz hani nerde insanlık
belki hemen ön yargı yapmayıp hastaneye götürülse bambaşka olacaktı hayatı
tanısalar ağzına içki koymadığınıda bilirler ama tanıyanda yok
kaderinde bu varmış ama yinede ihmalin yüzünden hayatı karardı
okuyup kendi işini yapmak varken eşiyle ve 2 çocuğuyla babasının eline bakmak zorunda şimdi

allah yardım etsin kalplerimize biraz vicdan ve insaf versin

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
hemen önyargı
bizim millet neden böyle acaba :kizdim:

benim eşimin amcasının oğlu mühendis nişanlı ve düğününe 1 ay kala tam evine girecekken beyin kanaması geçirip kapısının önüne yığılmış
tabi kendi memleketinde değil başka memlekette çalışıyor
apartmana giren çıkan içmiş sızmış diye ilgilenmemişler
en sonunda içlerinden biri bakmışki adam kalkmıyor bu işin içinde bi iş var deyip hastaneye kaldırıyolar
2 ay komada kalıyor
doktorlar umudu kesiyorlar ama işte öldürmeyen allah öldürmüyor...adam sakat kalıyor ama yaşıyor
konuşamıyor yürüyemiyor
nişanlısının ailesi nişanı attırıyor
kız ailesine karşı çıksada aile daha baskın çıkıyor
işindende oluyor tabiki

azimle çabayla hamdi abi önce yavaş yavaş konuşuyor sonra yürüyor
mühendislikte yapamıyor malesef şimdi işsiz fakir bi hayat yaşıyor
ilk nişanlısının güzelliği dillere destanken şimdi kendi gibi bi özürlüyle evlilik yapmak zorunda kaldı

insan hayatı ne kadar ucuz hani nerde insanlık
belki hemen ön yargı yapmayıp hastaneye götürülse bambaşka olacaktı hayatı
tanısalar ağzına içki koymadığınıda bilirler ama tanıyanda yok
kaderinde bu varmış ama yinede ihmalin yüzünden hayatı karardı
okuyup kendi işini yapmak varken eşiyle ve 2 çocuğuyla babasının eline bakmak zorunda şimdi

allah yardım etsin kalplerimize biraz vicdan ve insaf versin

canım çok üzüldüm allah yardımcısı olsun neden biz insanlar hayatın akışına kapılırken bu kadar duyarsız oluyoruz akraban filimlere konu olacak bir şekilde olay geçmiş başından allahım herzaman yanında olsun

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
bunu bu zamanda kaç kişi yapar acaba..ama şu da var ki..öyle kötü bir zamandayız ki arkadaşlar başımıza bir kötülük geleceği korkusuyla artık kimseye yardım bile edemiyoruz...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar